ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σειρά επαφών Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος

Σειρά επαφών Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σειρά κρίσιμων επαφών θα έχει και σήμερα στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι.

Θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τους Πρωθυπουργούς της Βουλγαρίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας αλλά και τον Πρόεδρο του ΕΛΚ κ. Ντολ.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ θα επισημάνει στους εταίρους, όπως έκανε και χθες στις επαφές που είχε με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την ανάγκη να αναλάβουν και τα άλλα κράτη, τόσο της ΕΕ όσο και η Τουρκία, τις ευθύνες τους για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος συναντήθηκε χθες μεταξύ άλλων με τους κκ. Γιούνκερ, Αβραμόπουλο και Μοσκοβισί δεν κρύβει την ανησυχία του για τις ακραίες φωνές που κάνουν λόγο για κλείσιμο συνόρων ενώ και τα μηνύματα που έχει για τη στάση των εταίρων απέναντι στο χώρα μας όσον αφορά τα οικονομικά δεν φαίνεται να είναι και πολύ θετικά.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ πάντως αργά χθες το βράδυ σε κομματική εκδήλωση στις Βρυξέλλες εξέφρασε τη βεβαιότητα πως “όποτε και αν γίνουν οι εκλογές η ΝΔ θα τις κερδίσει” καθώς όπως είπε “ υπάρχει αλλαγή του δημοσκοπικού χάρτη σε σχέση με την εικόνα που υπήρχε πριν από μερικούς μήνες.”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ