ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις Μητσοτάκη με αγρότες και ΚΕΔΕ

Συναντήσεις Μητσοτάκη με αγρότες και ΚΕΔΕ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ που πραγματοποιείται σήμερα το πρωί στην Αθήνα θα παραστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου Γιώργου Πατούλη κατά την τελευταία τους συνάντηση στα γραφεία της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει με αυτό τον τρόπο στο διάλογο που έχει ξεκινήσει η ΚΕΔΕ με το σύνολο των πολιτικών κομμάτων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πλέον οι δήμοι σε όλη τη χώρα.

Συνάντηση και με τους αγρότες

Το απόγευμα ο Πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί στη Λεωφόρο Συγγρού με αντιπροσωπεία των αγροτών από τα μπλόκα όλης της χώρας, η οποία νωρίτερα θα έχει συναντηθεί και με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ακούσει με μεγάλο ενδιαφέρον τις θέσεις που θα του διατυπώσουν αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και θα εκφράσει τη συμπαράστασή του ζητώντας από την κυβέρνηση να βρει λύση στο πρόβλημα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί πως οι αγρότες έχουν κάθε δίκαιο να αισθάνονται πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τους έχει κοροϊδέψει προεκλογικά και τάσσεται κατά των νέων μέτρων φορολόγησής τους. Από εκεί και πέρα όμως αναμένεται να τους ξεκαθαρίσει πως δεν μπορεί να στηρίξει κινητοποιήσεις οι οποίες δημιουργούν προβλήματα στην ομαλή ζωή του τόπου και θα τους ζητήσει να ανοίξουν τους δρόμους.

Στη ΝΔ δηλώνουν ανοιχτά πως οι αγρότες έχουν απόλυτο δίκιο στα αιτήματά τους καθώς αν προχωρήσει η κυβέρνηση στο σχέδιό της για νέα φορολογία αλλά και για νέες εισφορές τότε ο πρωτογενής τομέας στη χώρα θα σβήσει.

Οι συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη με τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και τους αγρότες εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς επαφών που έχει με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς της χώρας. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε συναντηθεί με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, αύριο Τρίτη θα συναντηθεί με την ηγεσία του Αρείου Πάγου και την Τετάρτη με την ηγεσία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σε αυτές τις επαφές ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση την οποία θα κατηγορήσει για προσπάθεια σειράς παρεμβάσεων σε ανεξάρτητες αρχές και θεσμούς.

Μέσα στην εβδομάδα ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να συγκαλέσει και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ όπου και θα ενημερώσει τους βουλευτές για το πρόσφατο ταξίδι του στις Βρυξέλλες και τις εκεί επαφές του με βασικό θέμα το μεταναστευτικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ