ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καυτό» καλοκαίρι με σκανδαλολογία - Μήνυση ετοιμάζει ο Καλογρίτσας

«Καυτό» καλοκαίρι με σκανδαλολογία - Μήνυση ετοιμάζει ο Καλογρίτσας
Φωτογραφία αρχείου ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν την πεπατημένη και συνεχίζουν αυτό που γνωρίζουν εξίσου καλά και οι δύο.

Το ένα κόμμα κατηγορεί το άλλο για σκάνδαλα και για καταγραφές μέσω υποκλοπών της ΕΥΠ και από την άλλη μέσω διαρροών στοιχείων από δικογραφίες δείχνουν το παρασκήνιο που υπήρχε.

Και μέσα σε αυτή την «εκρηκτική» ατμόσφαιρα, μέχρι σήμερα το μεσημέρι, Δευτέρα, η πλευρά του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα αναμένεται να καταθέσει μήνυση κατά της λιβανέζικής εταιρείας που αναφέρεται στο χθεσινό δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος».

Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για ύποπτες μεθοδεύσεις και για παρακράτος και η Κουμουνδούρου.

Και χρησιμοποιώντας ακριβώς την ίδια φρασεολογία, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει τη Νέα Δημοκρατία στο «στόχαστρό» της για το ίδιο θέμα: τις παρακρατικές μεθόδους.

ΝΔ: Εικονικές συμβάσεις και εκατομμύρια

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει απαντήσεις, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ επισημαίνει με γραπτή του ανακοίνωση πως «πριν βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, ο κ. Τσίπρας ας εξηγήσει στον ελληνικό λαό όσα γίνονταν στο “μαγαζί”, όπως έλεγε ο κ. Νίκος Παππάς, στενότερος συνεργάτης του και πρωταγωνιστής όσων ανατριχιαστικών για τη Δημοκρατία μας πληροφορούνται οι Έλληνες. Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Τσίπρας για εικονικές συμβάσεις, εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια και για το σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί στα ΜΜΕ ή όλα γίνονταν με την έγκρισή του για να δημιουργήσει καθεστώς; Αντί να λέει λόγια του αέρα, περιμένουμε σήμερα τις απαντήσεις του».

ΣΥΡΙΖΑ: Πανικός Μητσοτάκη

Για πανικό του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει λόγο από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας, όπως λένε «γαλάζια» στελέχη, αντιπερισπασμό και συμψηφισμό και αποφεύγοντας να απαντήσει στις αποκαλύψεις που κάνει ο «κόκκινος καναλάρχης» για το «White House» και το Νίκο Παππά.

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται:

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλο πανικό τόσο λόγω της οικονομίας, που την έχει βουλιάξει, όσο και από τις σημερινές αποκαλύψεις για επίσημες καταγραφές από την ΕΥΠ.

Οι καταγραφές αυτές αποκαλύπτουν πρώην υπουργούς και στελέχη της ΝΔ με σοκαριστικούς διαλόγους να εμπλέκονται σε παιδεραστία και να συνεργάζονται με ένα μαφιόζικο παρακράτος, με δικαστές που καταγράφονται να υποστηρίζουν ότι στήνουν δίκες υπέρ χορηγών της ΝΔ με ανταλλάγματα.

Τώρα λοιπόν που αποδεικνύεται ότι το παρακράτος ήταν μαύρο και γαλάζιο, η ΝΔ θυμήθηκε να βγάλει από τη ναφθαλίνη τον κ. Καλογρίτσα, τον οποίο το 2016 τον κατηγορούσε ως αναξιόπιστο για τα βοσκοτόπια, και να τον τοποθετήσει ξανά στη πολιτική σκηνή, πλέον ως αξιόπιστο.

Ξαναλέμε λοιπόν: Τις δοσοληψίες του συγκεκριμένου επιχειρηματία και τα ανεξόφλητα χρέη του προς τρίτους επιχειρηματίες ίσως τα γνωρίζουν καλύτερα ο κ. Θεοδωρικάκος, ως παλιός συνεργάτης και οικογενειακός συνέταιρος και ο κ. Λοβέρδος ως συνήγορός του.

Σε κάθε περίπτωση, οι φθηνοί και στημένοι αντιπερισπασμοί στους οποίους καταφεύγει η ΝΔ δεν πρόκειται να της δώσουν διέξοδο διαφυγής. Οφείλει να δώσει απαντήσεις τώρα ο κ. Μητσοτάκης για το παρακράτος που ανέχεται μέχρι και τους παιδεραστές, των οποίων η εγκληματική δράση, όπως είναι φανερό εδώ και χρόνια, δεν φαίνεται να τον θίγει.

Και πιο συγκεκριμένα, να απαντήσει ξεκάθαρα: Θα διώξει τους πρώην υπουργούς του και τον νυν βουλευτή του που πιάστηκε από τον κοριό της ΕΥΠ να έχουν συναλλαγές με το παρακράτος των επίορκων αστυνομικών και εμπλοκή μέχρι και σε υπόθεση παιδεραστίας; Θα πει κάτι για τον χρηματισμό ανώτατων δικαστικών από επώνυμους φίλους του; Θα περιμένουμε απαντήσεις και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε».

Κόντρα και για Βαξεβάνη

Νωρίτερα είχε εκδοθεί ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας η οποία ζητά να πληροφορηθεί κατά πόσο ο κ. Καλογρίτσας είχε χρηματοδοτήσει την εφημερίδα «Documento»:

«Με τις αποκαλύψεις που έρχονται καθημερινά στο φως, συμπληρώνεται το πάζλ του παρακράτους, των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Οι Έλληνες μαθαίνουν, δια στόματος των πρωταγωνιστών, αυτά που υποψιάζονταν. Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις, από την πλευρά του εργολάβου κι επίδοξου καναλάρχη με τις πλάτες του “μαγαζιού”, κ. Καλογρίτσα ειπώθηκε στο δικαστήριο ότι τα 3 εκατομμύρια τελικά πήγαν στο Documento (προφανώς όχι για να ενισχυθεί ο αγώνας κατά της διαπλοκής και η "ανεξάρτητη" δημοσιογραφία, αλλά για να κάνει τη "βρώμικη δουλειά" του ΣΥΡΙΖΑ)». Ο κ. Βαξεβάνης απαντά, ότι εκείνος δεν ήταν συνεταίρος αλλά ένας απλός εργαζόμενος! Ο οποίος, ώ του θαύματος, κατάφερε στη συνέχεια να γίνει ιδιοκτήτης. Για όλη αυτή τη δυσώδη ιστορία οφείλουν απαντήσεις ο Α. Τσίπρας και ο Ν. Παππάς που την έστησαν και όλοι οι εργολαβικά εμπλεκόμενοι. Πήγαν όντως τα 3 εκατομμύρια ευρώ στην έκδοση του Documento;».

Πώς έγινε και ο εργαζόμενος σε μια εφημερίδα στην οποία μπήκαν τόσα εκατομμύρια, βρέθηκε ιδιοκτήτης; Η δικαιοσύνη παράλληλα οφείλει να διερευνήσει τις σκοτεινές διαδρομές, των εικονικών συμβάσεων, των εκατομμυρίων ευρώ και των μετοχών που άλλαζαν χέρια. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας».

Νωρίτερα για το ίδιο θέμα που έθεσε και ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε απαντήσει ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης με ανάρτησή του στο διαδίκτυο:

«Με τον Καλογρίτσα όπως γνωρίζεις δεν ήμασταν συνέταιροι ποτέ. Ήμουν όπως και οι υπόλοιποι, εργαζόμενος. Τον Καλογρίτσα τον αποκαλούσατε αναξιόπιστο. Για τα επιχειρηματικά του, ρώτα τον συνέταιρό του @theodorikakosp. Τελικώς πόσους Νίκους Γεωργιάδηδες κρύβετε».

ΚΙΝΑΛ: Να παρέμβει η Δικαιοσύνη

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης επιτίθεται κατά του Αλέξη Τσίπρα: «Πόσο μεγάλο και πόσο πολυδαίδαλο είναι αυτό το σύστημα το οποίο έφτιαξε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και εάν αυτά τα έκανε ο κος Παππάς μόνος του ή έδινε κάποιος άλλος εντολή, τι γνώριζε ο κος Τσίπρας»;

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, με δήλωσή της στο «Καρφί» επέρριπτε ευθύνες στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ:

«Είναι ξεκάθαρο πως ο κ. Τσίπρας γνώριζε και είτε δεν μπορούσε να τα σταματήσει, είτε ήταν σε αδυναμία να τα ελέγξει, είτε τα καθοδηγούσε όλα αυτά».

ΚΚΕ: Σήψη του συστήματος

Για σήψη του συστήματος κάνει λόγο το ΚΚΕ και με ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Αν κάτι αποδεικνύουν οι νέες αποκαλύψεις -ένθεν κακείθεν- και τα αλληλοκαρφώματα, είναι η βαθιά σήψη του αστικού πολιτικού συστήματος, όπου η μια του όψη είναι η διαφθορά και τα πάρε δώσε με επιχειρηματίες, ενώ η άλλη είναι η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που υπηρέτησαν όλοι τους τσακίζοντας τα λαϊκά δικαιώματα».

Βελόπουλος: Κακοδαιμονία της Ελλάδος

Στη κακοδαιμονία του συστήματος αναφέρεται ο Κυριάκος Βελόπουλος:

«Η κακοδαιμονία της Ελλάδος έχει ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς. Τα κόμματα εξουσίας, τους διεφθαρμένους επιχειρηματίες αλλά κυρίως την “ομερτά” με μόνιμο θύμα τον ελληνικό λαό.

Τα κλεμμένα δεν έρχονται ποτέ πίσω, οι ένοχοι δεν τιμωρούνται και η Ελλάδα μολύνεται από την δυσωδία επίορκων, αργυρώνητων, τρόφιμων κάθε είδους “λίστας” που όλοι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Την ασέλγεια πάνω στο Έθνος και το δημόσιο χρήμα.

Σε όλους αυτούς που εμπλέκονται μια ποινή αξίζει: δήμευση περιουσίας και φυλακή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ