ΣΠΟΡ

Πιθανή αφαίρεση βαθμών στον ΠΑΟΚ και κλείσιμο της Τούμπας για τα επεισόδια και την διακοπή

Πιθανή αφαίρεση βαθμών στον ΠΑΟΚ και κλείσιμο της Τούμπας για τα επεισόδια και την διακοπή
EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Οι ποινές που προβλέπει ο ΚΑΠ είναι πολύ βαριές για τον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια και την διακοπή, ενώ αν δεν κατέβει στην ρεβάνς θα τιμωρηθεί με πρόστιμο και αφαίρεση βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα.

Η «απόφαση» του Ιβάν Σαββίδη να μην αγωνιστεί στον 2ο ημιτελικό θα έχει επιπτώσεις για τον Δικέφαλο, αφού θα χάσει το ματς, θα τιμωρηθεί με πρόστιμο από 10 έως 50 χιλιάδες € (αν δεν κατεβεί σε 3 συνεχόμενα ματς κινδυνεύει με υποβιβασμό, όπως συνέβη στην Football League με Ολυμπιακό Βόλου και Εργοτέλη) και με αφαίρεση 3 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα.

16341746


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / PIXEL / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Επίσης είναι πολύ βαρύ το ποινολόγια για τα επεισόδια και την διακοπή του αγώνα από την είσοδο των οπαδών.

Η τύχη του αγώνα θα κριθεί από τα πειθαρχικά όργανα, αλλά πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως οι Θεσσαλονικείς θα χάσουν το ματς στα χαρτιά με σκορ 3-0, ως υπαίτιοι της διακοπής της αναμέτρησης (με τη ρεβάνς-πάντως-να διεξάγεται κανονικά τον Απρίλιο στο «Καραϊσκάκη» εφόσον αλλάξει άποψη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ).

Ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα (κάτι που ίσως βάλει σε κίνδυνο ακόμη και τη συμμετοχή στα play offs) και δύο από το επόμενο, καθώς και κλείσιμο της Τούμπας για πολλές αγωνιστικές (τουλάχιστον 3-4). Επιπλέον θα υπάρξουν κυρώσεις και από την Πολιτεία βάσει του νόμου με διοικητικά πρόστιμα και κλείσιμο συγκεκριμένων θυρών ακόμη και μετά το τέλος της τιμωρίας.

16341744


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / PIXEL / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Σημειώνεται, πάντως, πως με την απεργία των δικηγόρων σε εξέλιξη είναι άγνωστο πότε θα εκδικαστεί η συγκεκριμένη υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ