Μέρκελ: Πρέπει να βοηθηθεί η Ελλάδα στο προσφυγικό
«Συγκρατημένα αισιόδοξη» για συμφωνία με την Τουρκία δήλωσε η καγκελάριος Αγκέλα Μέρκελ προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής.
Επίσης, η κυρία Μέρκελ επανέλαβε τη θέση της πως η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί στην αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει προκύψει. Συγκεκριμένα, η καγκελάριος τόνισε:
«Όταν μιλάμε για παράνομη μετανάστευση μιλάμε μόνο για ανάσχεση της παράνομης μετανάστευσης. Όταν μιλάμε για τους πρόσφυγες είναι τελείως διαφορετικό . Φυσικά όσοι εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέφονται στην Τουρκία, αυτό αφορά όμως περαιτέρω συζητήσεις με την Τουρκία και μια τελική συμφωνία.
Δεν είναι αδύνατον να καταλήξουμε σε κοινή θέση ώστε νε βρούμε μια ισορροπία μεταξύ των συμφερόντων της Ευρώπης και εκείνων της Τουρκίας . Οι διαπραγματεύσεις μπορεί να είναι πολύπλοκες αλλά η βάση τους είναι καθαρή. Θα ήθελα να τονίσω πως όπως ο πρόεδρος του συμβουλίου είμαι και εγώ συγκρατημένα αισιόδοξη. Δεν πρέπει να ξεχνούμε πως η ανθρωπιστική κατάσταση στην Ελλάδα είναι δύσκολη, πρέπει να βοηθηθεί η Ελλάδα».
Κοινωνικός Τουρισμός: Ανοιχτή για όλους τους ΑΦΜ η πλατφόρμα την Κυριακή
01:00
Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά»
00:30
Σύλληψη πρώην αστυνομικού στην Πάτρα για κατοχή και εμπόριο ναρκωτικών - Χειροπέδες και στον γιο του
23:59
Οι 24 ώρες του Μακρόν στην Αθήνα: Οι σχέσεις «μπετόν αρμέ», οι εννιά συμφωνίες και το «θα είμαστε εδώ για σας»
23:50