ΚΟΣΜΟΣ

Αποκαλύψεις για τους εξωγήινους και την Περιοχή 51 υπόσχεται η Κλίντον

Αποκαλύψεις για τους εξωγήινους και την Περιοχή 51 υπόσχεται η Κλίντον
Η υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον (Hillary Clinton) σε ομιλία της για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια, στις 23 Μαρτίου 2016 REUTERS/Beck Diefenbach

Η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών και την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον (Hillary Clinton), ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της στο κανάλι News 247 και τον Τζίμ Κίμμελ ότι, αν γίνει πρόεδρος, οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες για οτιδήποτε υπάρχει στα απόρρητα έγγραφα, που φυλάσσουν οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας, όπως και όλη την αλήθεια για τους εξωγήινους και την Περιοχή 51, που αποτελεί ένα μυστήριο.

«Θα ήθελα να μελετήσω τα αρχεία και να δημοσιεύσω όσα περισσότερα στοιχεία γίνεται. Αν υπάρχει κάτι εκεί και δεν απειλεί την εθνική ασφάλεια, νομίζω πως οφείλω να το μοιραστώ με τους πολίτες», ανέφερε συγκεκριμένα.

Συνεχίζοντας την κουβέντα για την Περιοχή 51, φαίνεται ότι είναι μια γνωστή, στο κοινό, υπόσχεση που έχει δώσει η Κλίντον κατά τη διάρκεια της καμπάνιας της, που στοχεύει κυρίως σε νέους αμερικανούς ψηφοφόρους. Επιπλέον, ερωτώμενη αν ο συζυγικός της είχε αποκαλύψει κάποια στοιχεί για την περιοχή, όταν ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ, εκείνη αρνήθηκε. Ο ίδιος ο Μπιλ Κλίντον, είχε επιβεβαιώσει τον Οκτώβριο ότι δεν υπήρχαν εξωγήινοι, όταν ήλεγξε τελευταία φορά, τότε, ως πρόεδρος.

Για τη συγκεκριμένη τοποθεσία είχε μιλήσει και ο διοικητής της NASA, Τσάρλς Φράνκ Μπόλντεν (Charles Frank Bolden): «Έχω επισκεφτεί αυτό το μέρος και θέλω να πω ότι είναι απλά ένα φυσιολογικό ερευνητικό κέντρο. Δεν έχω δει ποτέ εξωγήινους ή διαστημόπλοια ή οτιδήποτε περίεργο», αναφέρεται στην Independent.

Η Περιοχή 51 είναι μεγάλο στρατιωτικό αεροδρόμιο στη νότια όχθη της λίμνης Γκρουμ. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Νεβάδα στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, 133 χλμ. βορειοδυτικά του Λας Βέγκας. Επίσημα, ο πρωταρχικός σκοπός της βάσης είναι απροσδιόριστος, ωστόσο με βάση τα ιστορικά στοιχεία, πιθανόν να υποστηρίζει την εξέλιξη και δοκιμή πειραματικών αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων. Η έντονη μυστικότητα που περιβάλλει τη βάση είναι συχνά θέμα για διάφορες θεωρίες συνωμοσίας και θεάσεις Άγνωστου Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων (ΑΤΙΑ).

Έχει χρησιμοποιηθεί ως εξωγήινη βάση σε πολλές αμερικανικές τηλεοπτικές εκπομπές και πολλοί Αμερικάνοι υποστηρίζουν αυτή την θεωρία και στην πραγματική τους ζωή. Υπάρχουν, όμως, κάποιοι επιστήμονες που πιστεύουν ότι σε εκείνη την βάση η Αμερικανική κυβέρνηση κατασκευάζει αεροσκάφη παρόμοια με ΑΤΙΑ. Αυτή η θεωρία φαινόταν αδύνατη, αλλά μετά τις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν φαίνεται πως είναι και η σωστή.

Παρά το γεγονός ότι η βάση δεν έχει κηρυχθεί ως μυστική, όλες οι έρευνες και τα γεγονότα που αφορούν την Περιοχή 51 είναι απόρρητες πληροφορίες .Τον Ιούλιο του 2013, μετά από μια αίτηση που είχε υποβληθεί το 2005 από την FOIA, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) αναγνώρισε δημοσίως για πρώτη φορά την ύπαρξη της βάσης με τον αποχαρακτηρισμό εγγράφων που περιέχουν λεπτομέρειες για την ιστορία και τον σκοπό της Περιοχής 51.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ