ΕΛΛΑΔΑ

Παντελίδης: Τι καθορίζει η απάντηση στο ερώτημα ποιος ήταν οδηγός του τζιπ

Παντελίδης: Τι καθορίζει η απάντηση στο ερώτημα ποιος ήταν οδηγός του τζιπ
Τροχαίο Παντελίδη EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Η απάντηση στο ερώτημα  σχετικά με το πρόσωπο που οδηγούσε το τζιπ στο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη καθώς θα καθορίσει αν και τι ύψους αποζημιώσεις θα δοθούν σε όσους έχουν πληγεί από το τροχαίο.

Πάντως, ξεκαθαρίζει σιγά-σιγά το τοπίο σε ότι αφορά τα αίτια που προκάλεσαν το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης, αλλά και στο καίριο ζήτημα που αφορά το ποιος καθόταν στη θέση του οδηγού στο μοιραίο αυτοκίνητο.

Αστυνομικές πηγές επιμένουν να λένε στο CNN Greece ότι ο δημοφιλής τραγουδιστής οδηγούσε το τζιπ όταν συνέβη το τροχαίο, κάτι στο οποίο συγκλίνουν και οι μέχρι τώρα μαρτυρικές καταθέσεις, αλλά και οι εργαστηριακές εξετάσεις για εντοπισμό γενετικού υλικού σε χειριστήρια και καθίσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, DNA του Παντελή Παντελίδη εντοπίστηκε στο τιμόνι και τα υπόλοιπα χειριστήρια του οχήματος, όπως και στο κάθισμα του οδηγού.

Ωστόσο, η οικογένεια του αδικοχαμένου τραγουδιστή, ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει πάρει στα χέρια της τις συγκεκριμένες αναλύσεις, ενώ φαίνεται να υποστηρίζει πως δεν καθόταν ο Παντελίδης στη θέση του οδηγού, αλλά μία από τις κοπέλες που βρίσκονταν μαζί του στο αυτοκίνητο.

Διαφορετικό είναι και το πόρισμα του πραγματογνώμονα που έχει ορίσει η οικογένεια Παντελίδη σε ότι αφορά τα αίτια του δυστυχήματος, σε σχέση με αυτό του πραγματογνώμονα που έχει ορίσει η οικογένεια της μίας συνεπιβάτιδας του τραγουδιστή.

Το ποιος οδηγούσε το μοιραίο τζιπ είναι εξαιρετικά κρίσιμο να αποσαφηνισθεί, καθώς είναι και αυτό που θα καθορίσει το αν και τι ύψους αποζημιώσεις θα δοθούν σε όσους έχουν πληγεί από το τροχαίο.

asfaleies

Πάντως, όπως εξήγησε μιλώντας στο CNN Greece η ασφαλιστική σύμβουλος Βάσω Μπιτζιλαίου, είναι ξεκάθαρο πως τα ασφαλιστήρια συμβόλαια δεν καλύπτουν αποζημίωση για ατυχήματα που προκαλούνται από οδηγό που βρίσκεται υπό την επίδραση αλκοόλ ή άλλων ουσιών.

Το τοπίο είναι θολό σε ότι αφορά την αποζημίωση των συνεπιβατών, καθώς αν κάποιος γνωρίζει ότι ο οδηγός είναι μεθυσμένος και παρ όλα αυτά μπαίνει στο αυτοκίνητο μαζί του και συμβεί ατύχημα, το δικαστήριο μπορεί να τον θεωρήσει συνυπαίτιο, συνεπώς δεν θα έχει δικαίωμα για αξιώσεις οικονομικές.

Σε περιπτώσεις τροχαίων δυστυχημάτων, οι τεχνικοί σύμβουλοι των διαδίκων είναι δυνατόν να καταλήξουν σε διαφορετικά συμπεράσματα σε σχέση με το τροχαίο. Σε μια τέτοια περίπτωση βαρύνουσα θέση είναι εκείνη της Τροχαίας, διαμέσου των προανακριτικών πράξεων που διενεργεί.

Σε ότι αφορά τα αίτια του δυστυχήματος, που στοίχισε τη ζωή στον Παντελή Παντελίδη και προκάλεσε τον τραυματισμό των δύο κοριτσιών που επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο, η μία εκ των οποίων εξακολουθεί να νοσηλεύεται βαρύτατα τραυματισμένη, φαίνεται ότι πλέον η εικόνα ξεκαθαρίζει.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις δείχνουν την ευρεία κατανάλωση αλκοόλ, και μάλιστα σε βαθμό που στέρησαν σε απόλυτο βαθμό τις οδηγικές ικανότητες του τραγουδιστή.

Το μόνο που μένει πλέον, για να παραδοθεί ολόκληρο το πόρισμα της προανάκρισης στην Εισαγγελία και στους δικηγόρους των εμπλεκόμενων πλευρών, είναι τα αποτελέσματα των αναλύσεων του «εγκεφάλου» του αυτοκινήτου, που θα δείχνουν αν προέκυψαν βλάβες, που μπορεί να προκάλεσαν το τροχαίο.

Διαβάστε επίσης:

Παντελής Παντελίδης: Νέα στοιχεία για το ποιος βρισκόταν στη θέση του οδηγού

Παντελής Παντελίδης: Ο τραγουδιστής ήταν ο οδηγός του μοιραίου τροχαίου

Παντελής Παντελίδης: Μεγάλη ποσότητα αλκοόλ έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις

Παντελής Παντελίδης:«Λύνει» τη σιωπή της η συνοδηγός του τζιπ

Παντελής Παντελίδης: Το DNA θα αποκαλύψει τον οδηγό του τζιπ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ