ΕΛΛΑΔΑ

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου
Πολεμική Αεροπορία (φωτογραφία αρχείου)

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου σημειώθηκαν σήμερα από τουρκικά μαχητικά.

Τρία τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σήμερα σε πέντε παραβάσεις του FIR Αθηνών και σε δύο παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου σε κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα αεροσκάφη δεν ήταν οπλισμένα, ενώ δεν σημειώθηκαν εμπλοκές.Τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία έχει επιδοθεί σε μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου το τελευταίο διάστημα. Χθες 12 τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε νέες παραβάσεις του FIR Αθηνών και σε σωρεία παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, χωρίς να σημειωθούν εμπλοκές.

Τη Δευτέρα έξι τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε νέες παραβάσεις του FIR Αθηνών και σε σωρεία παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και δύο εικονικές αερομαχίες.

Συγκεκριμένα, ένας σχηματισμός τεσσάρων αεροσκαφών και δύο ακόμη μεμονωμένα προέβησαν σε τρεις παραβάσεις και σε 26 παραβιάσεις.

Δύο από τα αεροσκάφη ήταν οπλισμένα, ενώ σημειώθηκαν δύο εμπλοκές. Τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζουν τις παραβιάσεις οι Τούρκοι στο Αιγαίο, παρά τα διαβήματα της Αθήνας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ