ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κάννες 2016: Ο Τζορτζ Κλούνεϊ αποκλείει την νίκη του Ντόναλντ Τραμπ

Κάννες 2016: Ο Τζορτζ Κλούνεϊ αποκλείει την νίκη του Ντόναλντ Τραμπ

Καθώς το Χόλιγουντ κάνει απόβαση στις Κάννες και η τελευταία δημοσκόπηση σε πολίτες των ΗΠΑ δείχνει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται μία μόλις μονάδα πίσω από τη Χίλαρι Κλίντον, ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Τζορτζ Κλούνεϊ θέλει να καθησυχάσει.

Ο 55χρονος Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Τζορτζ Κλούνεϊ προέβλεψε από τις Κάννες, ότι "δεν θα υπάρξει πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ" στις ΗΠΑ, ενώ επέρριψε ευθύνες στα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για την υψηλή δημοτικότητα που απολαμβάνει ο δισεκατομμυριούχος, καθώς "δεν του υποβάλλουν τις σωστές ερωτήσεις".

"Δεν θα υπάρξει πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό δεν θα συμβεί διότι δεν επιθυμούμε να φέρουμε τον φόβο στην εξουσία, στην χώρα μας" δήλωσε ο ηθοποιός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με αφορμή την προβολή της ταινίας Money Monster της Τζόντι Φόστερ, στην οποία πρωταγωνιστεί.

"Ο Τραμπ είναι το αποτέλεσμα (...) του γεγονότος ότι πολλές τηλεοπτικές εκπομπές δεν έθεσαν τις σωστές ερωτήσεις. Το να έχεις ένα ειδησεογραφικό δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης, δεν σημαίνει ότι έχεις και περισσότερες πληροφορίες (...). Όταν δίνουμε τον λόγο στον Ντόναλντ Τραμπ, μπορούμε και να του θέτουμε ερωτήματα για τους πρόσφυγες" εξήγησε ο ίδιος σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

"Εάν ενημερώναμε τους πολίτες για το πρόγραμμά του, αυτό θα είχε ένα αποτέλεσμα πολύ διαφορετικό. Η μεγάλη καταστροφή προκύπτει από το ότι ότι δεν ενημερωνόμαστε πλέον, πρέπει να μιλάμε για τα γεγονότα. Πρέπει όλα να ξεκινούν με βάση τα γεγονότα" κατέληξε ο ηθοποιός.

Λίγο καιρό πριν ο Τζορτζ Κλούνεϊ είχε επιτεθεί και στην γυναίκα που υποστηρίζει, τη Χίλαρι Κλίντον για τα υπέρογκα ποσά που ξοδεύει στις προεκλογικές εκστρατείες της όταν σε συνέντευξη του στην εκπομπή του NBC News Meet the Press, καταδίκασε τα "αισχρά ποσά" που δαπανώνται για την χρηματοδότηση της καμπάνιας της.

Οι δηλώσεις του έγιναν μόλις μία ημέρα μετά την συμμετοχή του ως οικοδεσπότης σε δείπνο για τη συγκέντρωση χρημάτων για την εκστρατεία της Κλίντον.

Το κόστος για τους προσκεκλημένους ήταν 353.400 δολάρια το ζευγάρι.

hillary clooney fund

Αντιδρώντας στο δείπνο αυτό, η εκστρατεία του Σάντερς έστειλε την Παρασκευή μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους υποστηρικτές του, καλώντας τους να συμβάλουν να επιτευχθεί ο στόχος για τη χρηματοδότησή της, συνεισφέροντας ο καθένας 3,53 δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ