ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική ένταση με αφορμή τους «Παραιτηθείτε»

Πολιτική ένταση με αφορμή τους «Παραιτηθείτε»
Eurokinissi

Οξύνεται η ένταση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή την κινητοποίηση του κινήματος «Παραιτηθείτε» και την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, 

Η αντιπαράθεση εντάθηκε σήμερα με τη Συγγρού να ζητά την παραίτηση του υπουργού και το Νίκο Φίλη να απαντά ότι δεν πρόκειται να κάνει τη χάρη στον κ. Μητσοτάκη. Ο υπουργός Παιδείας, επιτέθηκε εκ νέου στο κίνημα των «Παραιτηθείτε» χαρακτηρίζοντάς τους «ακροδεξιάς » κατεύθυνσης:

Ο Μητσοτάκης αγκαλιάζει τους ακροδεξιούς, λέει ο Φίλης

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ ζητά την παραίτησή μου. Τώρα, που ο κ. Μητσοτάκης έχει αγκαλιάσει το ακροδεξιάς κατεύθυνσης κίνημα «Παραιτηθείτε» είναι φυσιολογικό να εντάσσει και τη δική μου παραίτηση στο γενικότερο αίτημά του. Ούτε η κυβέρνηση ούτε εγώ προσωπικά σκοπεύουμε να προσφέρουμε αυτό το δώρο στον κ. Μητσοτάκη»

Το ιστορικό της υπόθεσης

Μιλώντας χθες σε ραδιοφωνική εκπομπή ο Νίκος Φίλης υποστήριξε ότι η κίνηση «Παραιτηθείτε» βρίσκεται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας και την ενέταξε σε μια γενική τάση αναμενόμενης, όπως την χαρακτήρισε, επίθεσης προς την κυβέρνησης.

«Νόμιζαν ότι θα τελειώσουν, ότι θα ήταν μια σύντομη παρένθεση η κυβέρνηση της Αριστεράς στη χώρα μας. Δεν τους βγαίνει αυτό το πράγμα».

Άμεση ήταν η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Παιδείας καθώς θεωρούν ότι «ξεπέρασε κάθε όριο, ακόμη και γι’ αυτήν την ιδεοληπτική και ανίκανη κυβέρνηση στην οποία μετέχει».

«Ο κ. Φίλης ξεπέρασε κάθε όριο, ακόμη και γι’ αυτήν την ιδεοληπτική και ανίκανη κυβέρνηση στην οποία μετέχει. Η προκλητική του δήλωση περί ορίων συνταγματικής ανοχής για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του κινήματος "Παραιτηθείτε", δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα Δημοκρατίας. Ο Υπουργός Παιδείας θα πρέπει να συμβολίζει τον πλουραλισμό και το σεβασμό στην διαφορετική άποψη» τονίζει η ΝΔ σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.

Στη Συγγρού θεωρούν τις δηλώσεις Φίλη ως «δώρο» καθώς έψαχναν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να στηριχθεί αυτή η συγκέντρωση, χωρίς όμως να κατηγορηθεί το κόμμα πως «καπελώνει» την εκδήλωση αυτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ