ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό Ορλάντο: Αυτοί που χάθηκαν και οι ιστορίες τους

Μακελειό Ορλάντο: Αυτοί που χάθηκαν και οι ιστορίες τους
REUTERS/Athit Perawongmetha

Πενήντα νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την τρομοκρατική επίθεση στο κλαμπ Pulse του Ορλάντο της Φλόριντα, στη μεγαλύτερη μαζική δολοφονία στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ολόκληρη η χώρα θρηνεί τα θύματα, τα οποία, στην πλειοψηφία τους, ήταν γύρω στα 20. Ανάμεσά τους -θαμώνες, πολλοί εκ των οποίων φοιτητές, αλλά και εργαζόμενοι στο κλαμπ, όπως σερβιτόροι, ένας πορτιέρης και χορευτές.

Αυτές είναι οι ιστορίες ορισμένων από εκείνους που χάθηκαν:

Kimberly Morris
Η 37χρονη Κίμπερλι είχε πάντα ένα χαμόγελο στα χείλη της. Ήταν μεγάλη θαυμάστρια των αγώνων μπάσκετ και των πολεμικών τεχνών. Μετακόμισε από τη Χαβάη στη Φλόριντα πριν από λίγους μήνες για να είναι στο πλευρό της μητέρας και της γιαγιάς της που την είχαν ανάγκη.

Eddie Jamoldroy Justice
Ήταν 30 ετών. Πριν ταυτοποιηθεί ως ένα από τα θύματα, η μητέρα του πέρασε μια ολόκληρη μέρα ψάχνοντάς τον, έχοντας λάβει απεγνωσμένα μηνύματά του μέσα από το κλαμπ: "Μαμά, σ’ αγαπάω. Πέφτουν πυροβολισμοί στο κλαμπ", ανέφερε σε ένα από αυτά. Το τελευταίο που έστειλε έλεγε πως ο ένοπλος είχε εισβάλλει στις τουαλέτες όπου ο ίδιος κρυβόταν. Μετά από αυτό, το κινητό "σώπασε".

Juan Ramon Guerrero
Ήταν μόλις 22 χρονών. Δούλευε σε εταιρεία τηλεμάρκετινγκ ενώ παράλληλα σπούδαζε στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα. "Ήταν ένα υπέροχο άτομο. Τον είχα σαν αδελφό μου», αναφέρει στο CNN ο ξάδερφος του, Ρόμπερτ. Ήταν παιδί χαμηλών τόνων".

Jonathan A. Camuy
Καταγόταν από το Πουέρτο Ρίκο. Μόλις 25 χρονών, πριν μετακομίσει στη Φλόριντα εργαζόταν ως δημοσιογράφος σ' ένα τηλεοπτικό κανάλι στο Σαν Χουάν. Έφυγε από τη χώρα του με όνειρο να εξελιχθεί δημοσιογραφικά στις ΗΠΑ, όπως είπε ξάδελφός του στο CNN. Η είδηση του θανάτου του συγκλόνισε τη μικρή πόλη από την οποία καταγόταν στο Πουέρτο Ρίκο καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ