ΚΟΣΜΟΣ

Στο Ορλάντο την Πέμπτη ο Μπαράκ Ομπάμα

Στο Ορλάντο την Πέμπτη ο Μπαράκ Ομπάμα
REUTERS/Jonathan Ernst

Ο Μπάρακ Ομπάμα θα επισκεφτεί το Ορλάντο την Πέμπτη για να δώσει τα συλλυπητήρια του στους συγγενείς των θυμάτων του μακελειού, που συγκλόνισε τις ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ (Josh Earnest) αναφέρει σε γραπτή δήλωση Τύπου ότι ο Πρόεδρος θα ταξιδέψει μέχρι το Ορλάντο για να «συμπαρασταθεί στην κοινωνία που προσπαθεί να ανακάμψει» από την τραγωδία.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε τη Δευτέρα, ότι η επίθεση συνιστά «δείγμα εξάπλωσης του εξτρεμισμού μέσα στην ίδια τους την πατρίδα». Ωστόσο αναφέρει ότι η επίθεση δεν είχε σχέση με διεθνή εξτρεμιστική ομάδα, παρότι το ISIS έχει αναλάβει την ευθύνη. Σύμφωνα με τον Μπαράκ Ομπάμα, ο δράστης έδρασε μόνος του, «εμπνευσμένος από διάφορες πηγές πληροφόρησης εξτρεμιστικού περιεχομένου στο διαδίκτυο».

«Ήταν μια επίθεση προς όλους του Αμερικανούς. Είναι οδυνηρό για τους ανθρώπους στο Ορλάντο και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι μια τέτοια επίθεση θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε σε αυτή τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η τζιχαντιστική τρομοκρατία και η μάχη κατά του ISIS θα μονοπωλήσει απόψε τη συνάντηση του Προέδρου Ομπάμα με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, μεταδίδει το CNN.

Η τρομοκρατική επίθεση στο νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο άφησε πίσω της 50 νεκρούς και 53 τραυματίες, έξι εκ των οποίων δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή. Ο δράστης της επίθεσης ήταν ο 29χρονος Όμαρ Ματίν, Αμερικανός πολίτης αφγανικής καταγωγής -μεταξύ των νεκρών και ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ