ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Κατέγραψε live το φόνο του συντρόφου της από αστυνομικό (vid)

ΗΠΑ: Κατέγραψε live το φόνο του συντρόφου της από αστυνομικό (vid)

Σοκ έχουν προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες τα δύο, μέσα σε ένα 24ωρο, περιστατικά -το ένα στη Μινεσότα, το άλλο στη Λουιζιάνα- φονικής βίας από αστυνομικούς με θύματα δύο αφροαμερικανούς. Ειδικά, εκείνο της Μινεσότα έχει προκαλέσει κατακραυγή διεθνώς, καθώς ό, τι συνέβη κατεγράφη live από τη σύντροφο του θύματος. 

Συγκεκριμένα, μέσω live streaming στο facebook διακρίνεται ο αστυνομικός να πυροβολεί εν ψυχρώ τον 32χρονο σύντροφό της μέσα στο αυτοκίνητό τους. 

Πρώτα φαίνεται η ίδια μέσα στο αυτοκίνητο να αφηγείται τι έχει συμβεί: ότι ο αστυνομικός πυροβόλησε το σύντροφό της ενώ εκείνος προσπαθούσε να του δώσει άδεια και δίπλωμα. Ο άνδρας διακρίνεται δίπλα της, πεσμένος στο κάθισμα με τη μπλούζα του ματωμένη. Εκείνη τον εμψυχώνει λέγοντάς του: άντεξε, μείνε μαζί μου.

Στη συνέχεια, και ενώ εκείνη εξακολουθεί να μιλά, ακούγονται φωνές από την πλευρά του αστυνομικού κι έπειτα πυροβολισμοί. Ο αστυνομικός της λέει να μην κινηθεί, εκείνη απαντά καταβάλλοντας προσπάθεια να μείνει ήρεμη. Καταλήγει λέγοντας για το σύντροφό της και απευθυνόμενη στον αστυνομικό: τον σκοτώσατε.

Μέσα στο αυτοκίνητο, μάρτυρας των όσων φρικτών συνέβησαν ήταν και η ανήλικη κόρη της γυναίκας.

Ο 32χρονος υπέκυψε στα τραύματά του.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε τα όσα συνέβησαν. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ για το πώς και κάτω από ποιες συνθήκες οδηγήθηκε στο να τραβήξει τη σκανδάλη.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Οι Αρχές ξεκινούν έρευνα μετά τη νέα δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικούς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ