ΣΠΟΡ

Παραολυμπιακοί 2016: νέο μετάλλιο στο στίβο από την Δήμητρα Κοροκίδα

Παραολυμπιακοί 2016: νέο μετάλλιο στο στίβο από την Δήμητρα Κοροκίδα
Facebook / Dimitra Korokida

Ο στίβος φέρνει το 5ο μετάλλιο της Ελλάδας και 6ο συνολικά στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με την Δήμητρα Κοροκίδα να κερδίζει το Χάλκινο στον τελικό της σφαιροβολίας (κατ. F53) με νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Προκρίσεις για τους Έλληνες αθητές σε κολύμβηση και ξιφασκία.

Η 42χρονη πρωταθλήτρια πήγε στο Ρίο με την πρώτη θέση στο περυσινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα και ρεκόρ 4.27, το οποίο και κατάφερε να βελτιώσει στην τρίτη της βολή με 4.28, που ήταν και εκείνη που της έδωσε την 3η θέση, πίσω από τη Νεντ[αμ από το Μπαχρέιν και την Μάλικ από την Ινδία.

koropida1


(Πηγή: Facebook / Ελληνική Παραολυμπιακή ομάδα - @parateamGRE)

korokidashots


(τα αποτελέσματα του τελικού)

Η Δήμητρα Κοροκίδα είναι καθηγήτρια πολεμικών τεχνών και πριν το ατύχημα της, κάτοχος ζώνης 7 νταν στο TAEKWONDO

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

5 στα 5 για τον Παναγιώτη Τριανταφύλλου στην κατηγορία Β και πρόκριση στα ημιτελικά του αγωνίσματος. Κέρδισε αρχικά κατά σειρά τους Κάστρο (Πολ) 5-3, Μέινβιλ (Καν.) 5-1, Χέμα (Γερμ.) 5-4 και Φενγκ (Κιν.). Στον προημιτελικό βρήκε και πάλι τον Καναδό Μέινβιλ, τον οποίο αυτή την φορά νίκησε πιο εύκολα με 15-6. Ο αγώνας του για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό με αντίπαλο τον Πολωνό Πλούτα, είναι προγραμματισμένος στις 20.15.

trantafyllou1


(Ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου - Πηγή: FACEBOOK / PANOS TRAINTAFYLLOU)

Στα ημιτελικά προκρίθηκε και ο Βασίλης Ντούνης στην κατηγορία Α με 5 νίκες στον όμιλο: 5-4 τον Κινέζο Τσεν, 5-3 τον Ουκρανό Τσέντρικ, 5-4 τον Ιταλό Πελεγκρίνι, 5-2 τον Γάλλο Νόμπλ και 5-2 τον Ούγγρο Όσβατ. Στον ημιτελικό κέρδισε τον Κινέζο Τσεν για 2η φορά με 15-12. Για την είσοδο στον μεγάλο τελικό θα αντιμετωπίσει τον Ούγγρο Όσβατ στις 20.40.

Ntounis1


(Πηγή: FACEBOOK / VASILIS NTOUNIS)

Αντίθετα δεν τα κατάφερε στην ίδια κατηγορία ο Γεράσιμος Πυλαρινός Μαρκαντονάτος με μία νίκη επί του Τσονγκ από το Χονγκ Κονγκ με 5-2 και 4 ήττες και αποκλείστηκε.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Πανηγυρική πρόκριση στον βραδυνό τελικό (01.39) των 200 μέτρων μικτής (κατ. SM6) για τον Παναγιώτη Χριστάκο με χρόνο 2.59.64 (8ος συνολικά).

Ο Αντώνης Τσαπατάκης έκανε μια ακόμη σπουδαία εμφάνιση και πανελλήνιο ρεκόρ με 37.57 (το προηγούμενο 39.23) στα 50 ελεύθερο (κατ. S5) αλλά είχε τον 11ο συνολικά χρόνο και αποκλείστηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ