ΣΠΟΡ

Μέσι, Ρονάλντο και Γκριεζμάν η τριάδα για τον κορυφαίο της FIFA

Μέσι, Ρονάλντο και Γκριεζμάν η τριάδα για τον κορυφαίο της FIFA
Reuters / Ruben Sprich TPX IMAGES OF THE DAY

Η FIFA ανακοίνωσε τις τελικές τριάδες υποψηφιοτήτων για τα βραβεία των κορυφαίων του 2016 με τους Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Αντουάν Γκριεζμάν να διεκδικούν το τρόπαιο στην εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί στην Ζυρίχη στις 9 Ιανουαρίου του 2017.

Από την αρχική λίστα των 23 υποψηφίων ποδοσφαιριστών, η τριάδα περιλαμβάνει το γνωστό δίδυμο Μέσι-Ρονάλντο για 6η συνεχή χρονιά (όσο ο διαγωνισμός ήταν ενοποιημένος με την Χρυσή Μπάλα) και 8η τα τελευταία 9 χρόνια (μόνο το 2010 δεν ήταν ο Κριστιάνο), με τον Αργεντινό να προηγείται με 5-3, ενώ η πορεία της Γαλλίας και της Ατλέτικο Μαδρίτης έφερε και τον Γκριεζμάν υποψήφιο (Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο στο κανάλι της FIFA στο You Tube).

fifabest2016


(Πηγή: Twitter / @FIFAcom)

Στις γυναίκες, η 5 φορές νικήτρια Βραζιλιάνα Μάρτα, η περυσινή νικήτρια Αμερικανίδα Κάρλι Λόιντ και η Χρυσή Ολυμπιονίκης, Γερμανίδα Μέλανι Μπέρινερ θα διεκδικήσουν το εφετινό τρόπαιο.

Στους προπονητές για πρώτη φορά θα διεκδικήσουν το τρόπαιο ο Κλαούντιο Ρανιέρι της Λέστερ και το πρωτάθλημα Αγγλίας, ο Φερνάντο Σάντος της εθνικής Πορτογαλίας με το EURO 2016 και ο Ζινεντίν Ζιντάν με το Champions League της Ρεάλ Μαδρίτης, που ήδη έχει τρεις τίτλους του κορυφαίου ποδοσφαιριστή.

Αντίθετα στις γυναίκες και οι τρεις υποψήφιες έχουν ξανακερδίσει τον τίτλο της καλύτερης: η Αμερικανίδα Τζιλ Έλις πέρυσι, η Γερμανίδα Σίλβια Νιντ το 2013 και η Σουηδέζα Πία Σεντχάγκε το 2012.

Τέλος. 3 είναι τα κορυφαία γκολ για το βραβείο PUSKAS: του Μάρλον της Κορίνθιανς, της Ντανιούσκα Ροντρίγκεζ με την εθνική Βενεζουέλας και του Μαλαισιανού (πρώτου στην ιστορία της χώρας) Μοντ Φαΐζ Σούμπρι.

Οι τελικές λίστες προέκυψαν από την ψηφοφορία των προπονητών των εθνικών ομάδων, των αρχηγών, της επιτροπής δημοσιογράφων και του κόσμου στο fifa.com και συνεχίζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ