ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Star Wars εναντίον Παπακαλιάτη σημειώσατε 2

Star Wars εναντίον Παπακαλιάτη σημειώσατε 2

Η πρεμιέρα της Δύναμης (“Star Wars: Episode VII – The Force Awakens”) στη χώρα θα καθυστερήσει μια εβδομάδα. Ισχύει ότι για αυτό ευθύνεται ο “Άλλος Κόσμος” του Χριστόφορου Παπακαλιάτη; Πολλοί πιστεύουν πως ναι.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Facebook “Bring Star Wars To Greece 18/12/2015” την οποία μέχρι στιγμής ακολουθούν ελάχιστοι χρήστες, “είμαστε η χώρα που θα μεταθέσει ένα παγκόσμιο ποπ φαινόμενο, για να δούμε τις νέες γλυκανάλατες περιπέτειες του Παπακαλιάτη”. Mια υπόθεση που είναι πολύ λάθος. Σύμφωνα με τη συνωμοσιολογία η εταιρεία διανομής Feelgood αποφάσισε νε μεταφέρει την πρεμιέρα του Πολέμου στις 24 Δεκεμβρίου επειδή φοβήθηκε το φωτόσπαθο του Χριστόφορου Παπακαλιάτη από τη Village με το επίσης πολυαναμενόμενο “Ένας Άλλος Κόσμος” που είχε ημερομηνία προβολής στις 17 Δεκεμβρίου. Ένα σενάριο εντελώς λάθος επίσης.

Σύμφωνα με την εταιρία διανομής των διαγαλαξιακών περιπετειών τo “Star Wars: Episode VII – The Force Awakens” ήταν εξαρχής προγραμματισμένο για διανομή στη χώρα μας την παραμονή των Χριστουγέννων, ένα άτυπο δώρο καλής διασκέδασης. Ο “Κόσμος” αν και προγραμματισμένος για προβολή τον περασμένο Οκτώβριο έπεσε θύμα των πολιτικών εξελίξεων (βλ. εκλογές) μεταφέρθηκε 17 Δεκεμβρίου. Μια ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε ήδη από τις 26 Αυγούστου. Η ημερομηνία προβολής του Star Wars από την αρχή ήταν η 24η Δεκεμβρίου του 2015. Τέλος υπόθεσης, μόνο αλήθειες.

Ο ισχυρός των ταμείων

Όσο και αν θέλουμε να σηκώσουμε τα φωτόσπαθα μας μαζί με τους παγκόσμιους μαχητές, η αλήθεια είναι ότι η δυναμική στα εισιτήρια του Πολέμου είναι πολύ μικρότερη από αυτή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη (το “Αν...” του 2012 έκοψε 530.000 εισιτήρια, νούμερο που συγκεντρώνουν τα Star Wars μαζεμένα από το 1997 όταν επανεκδόθηκε το Star Wars: Episode IV – A New Hope μέχρι και το 2012 όταν βγήκε στις αίθουσες το Star Wars: Episode I – The Phantom Menace σε 3D επανέκδοση σύμφωνα με το Freecinema του πάντα ακριβή Ηλία Φραγκούλη). Οπότε εάν είσαι αιθουσάρχης σίγουρα θα επιλέξεις έναν κόσμο γήινο παρά έναν κόσμο σε ένα μακρινό γαλαξία γιατί στην Ελλάδα το δράμα πουλάει όσα φωτόσπαθα και αν σηκώσουμε στις 24 Δεκεμβρίου. Μόνο αλήθεια.

Bonus

Το ακόμη πιο νέο τηλεοπτικό spot του Πολέμου που μόλις κυκλοφόρησε. Φτάνει!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ