ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Το Τόκιο είναι η μητρόπολη με τα περισσότερα αστέρια Michelin στον κόσμο

Το Τόκιο είναι η μητρόπολη με τα περισσότερα αστέρια Michelin στον κόσμο

Το Τόκιο δεν είναι μόνο μια απέραντη έκταση γεμάτη από ουρανοξύστες και εντυπωσιακή αρχιτεκτονική.

Δεν είναι καν μόνο μια μητρόπολη υψηλής τεχνολογίας που κρύβει μέσα της περισσότερους από 35 εκατομμύρια κατοίκους. Το Τόκιο είναι στην ουσία του ένας άλλος πλανήτης και μάλιστα ένας πλανήτης που τιμά τη γαστρονομία.

Για ακόμη μια χρονιά η ιαπωνική πρωτεύουσα αναδεικνύεται σε γαστρονομική πρωτεύουσα της Γης συγκεντρώνοντας τα περισσότερα αστέρια Michelin στον κόσμο.

226 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην καλλιτεχνία της γεύσης τιμήθηκαν με το “θεσμό των εκλεκτών” αφήνοντας κατά πολύ πίσω το Παρίσι που βρέθηκε στη δεύτερη θέση με μόλις (!) 94.

Δεν πρόκειται για κουζίνες που επιδίδονται στις ασιατικές γεύσεις και υλικά. Πολλά από τα εστιατόρια που τιμήθηκαν με το πολύτιμο αστέρι Michelin σερβίρουν ευρωπαϊκές γεύσεις με τουλάχιστον 50 από αυτά να εξερευνούν τις γαστρονομικές υπερβάσεις της γαλλικής κουζίνας.

Στο Τόκιο η αίσθηση της γεύσης είναι μεγάλης σπουδαιότητας είτε πρόκειται για εστιατόρια σε πεντάστερα ξενοδοχεία είτε για μικρά γευστικά μυστικά χαμένα στα φωτισμένα από neon σοκάκια της πόλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ