ΜΟΔΑ

Τζάστιν Τριντό: Φανατικός του Star Wars μέχρι τις κάλτσες

Τζάστιν Τριντό: Φανατικός του Star Wars μέχρι τις κάλτσες

Tην ίδια μέρα που ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στη Νέα Υόρκη για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών στις 20 Ιανουαρίου ένας άλλος ηγέτης, ο Τζάστιν Τριντό κέρδισε το διαδίκτυο. 

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζαστίν Τριντό συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Έντνα Κένι παραδίδοντας μαθήματα ποπ πολιτικής υπερασπιζόμενος τη θρησκεία πολλών, αυτή των Τζεντάι.

Με αφορμή τον εορτασμό της 40ης επετείου από την προβολή του πρώτου επεισοδίου της υπεργαλαξιακής εποποιίας Star Wars ο Τριντό όχι μόνο φόρεσε κάλτσες με θέμα τον Πόλεμο των Άστρων αλλά προχώρησε ένα βήμα παραπέρα φορώντας διαφορετικά ζευγάρια.

Μία μπλε και γκρι κάλτσα με τον R2D2 και μία χρυσή και μαύρη με τον C3PO. Το σκούρο, αυστηρό κοστούμι και η κόκκινη γραβάτα φρόντισαν να υπογραμμίσουν το χιούμορ στα αξεσουάρ του 46χρονου ηγέτη του Καναδά.

Αποτίοντας το δικό του φόρο τιμής με τη δύναμη του στιλ ο Τριντό κατάφερε την 4η Μαϊου, την παγκόσμια Star Wars Day. Προφανώς και το διαδίκτυο ενθουσιάστηκε με την επιλογή του.

Μέχρι το πρωί της Παρασκευής η ανάρτηση του στο Twitter είχε γίνει viral με περισσότερα από 22.000 likes.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζαστίν Τριντό συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Έντνα Κένι παραδίδοντας μαθήματα ποπ πολιτικής υπερασπιζόμενος τη θρησκεία πολλών, αυτή των Τζεντάι.

Κάπως έτσι ο Τζάστιν Τριντό μοιάζει πρόθυμος να αναιρέσει ακόμη περισσότερους κανόνες από το πρωτόκολλο της βαρετής και πολιτικά ορθής πολιτικής προσεγγίζοντας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τους millennials.

2017 05 04T152709Z 906728545 RC1DB1A98DA0 RTRMADP 3 CANADA IRELAND

REUTERS/Christinne Muschi

Μάργκαρετ Θάτσερ όπως Νταρθ Βέιντερ

Την 25η Μαΐου του 1977 ο Τριντό ήταν έξι ετών όταν επισκέφθηκε μια αίθουσα προβολής του τέταρτου επεισοδίου της θρυλικής πρώτης τριλογίας, το A New Hope. Τότε ο Τζορτζ Λούκας σύστησε στο κοινό το δικό του παραμύθι ανάμεσα στο Καλό και το Κακό.

Αν και η 25η Μαΐου είναι η ημερομηνία όπου η ταινία συμπληρώνει 40 χρόνια, η 4η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως η επίσημη Ημέρα Star Wars εδώ και χρόνια. H Ημέρα με tagline "May the Fourth Be With You", ένα λογοπαίγνιο του "May the Force be with you" (Είθε η Δύναμη να είναι μαζί σου), της κλασικής φράσης του Star Wars.

Σύμφωνα με τον αστικό μύθο η φράση ακούστηκε πρώτη φορά στις 4 Μαΐου 1979, την ημέρα που η Μάργκαρετ Θάτσερ ανέλαβε καθήκοντα ως πρωθυπουργός. με τους Τόρις να βάζουν μια καταχώρηση στην εφημερίδα London Evening News γράφοντας "May the Fourth Be With You Maggie. Congratulations".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ