ΕΛΛΑΔΑ

Φωτογραφία ντοκουμέντο ενός από τους δράστες της σπείρας Κολομβιανών που έκλεβαν ιατρικό εξοπλισμό

Φωτογραφία ντοκουμέντο ενός από τους δράστες της σπείρας Κολομβιανών που έκλεβαν ιατρικό εξοπλισμό
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μέσα από την αλληλογραφία με τις επίσημες Αρχές της Κολομβίας ελπίζουν οι Έλληνες αστυνομικοί ότι μπορεί να συγκεντρώσουν περισσότερα στοιχεία για το τέταρτο μέλος της συμμορίας των Κολομβιανών που χτυπούσαν ελληνικά νοσοκομεία αρπάζοντας κυρίως ενδοσκόπια.

Μέχρι στιγμής, οι Αρχές της Κολομβίας δεν έχουν ακόμη αποστείλει τις επίσημες απαντήσεις τους για τα αποτυπώματα και το γενετικό υλικό των τριών από τους τέσσερις κακοποιούς που έφτασαν στην Ελλάδα ως τουρίστες και με ένα σακ βουαγιάζ κατάφεραν να κλέψουν τον ιατρικό εξοπλισμό που ήθελαν.

Την ίδια ώρα έρχεται στη δημοσιότητα νέο φωτογραφικό υλικό ενός από τους δράστες που φαίνεται να συμμετείχε στη διάρρηξη του νοσοκομείου του Βόλου.

KOLOMBIA

Πρόκειται για συνεργό του Κολομβιανού που είχε εισβάλει στο νοσοκομείο και είχε έρθει μάλιστα πρόσωπο με πρόσωπο με έναν από τους γιατρούς την ώρα που έμπαινε στο εξεταστήριο.

IMG 1002

Το κουβάρι της υπόθεσης για τη σύλληψη της σπείρας των ιατρικών μηχανημάτων άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι αστυνομικοί της ασφάλειας Βόλου εντόπισαν σε κάμερα ασφαλείας σπιτιού που βρίσκεται κοντά στο νοσοκομείο, τον διαρρήκτη ο οποίος μόλις είχε αρπάξει τον ιατρικό εξοπλισμό και εξαφανιζόταν με το σακ βουαγιάζ στον ώμο.

IMG 1003 copy

Οι φωτογραφίες των υπόπτων στάλθηκαν και στις γαλλικές Αρχές όπου ήταν και οι πρώτες που είχαν ταυτοποιήσει τα μέλη της συμμορίας που έχει χτυπήσει μέχρι σήμερα σε πάνω από 10 χώρες αρπάζοντας πάντα ενδοσκόπια.

Στην Ελλάδα πριν λίγες ημέρες παραδόθηκαν από τις ελληνικές Αρχές στους διοικητές των νοσοκομείων τα ιατρικά μηχανήματα που είχαν κλέψει και βρέθηκαν στη Κολομβία όπου τα είχαν στείλει τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιώντας ελληνικές ταχυμεταφορικές εταιρίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ