ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

The Sleep Project: Γιατί όλοι αξίζουν το δώρο ενός ποιοτικού και ξεκούραστου ύπνου

The Sleep Project: Γιατί όλοι αξίζουν το δώρο ενός ποιοτικού και ξεκούραστου ύπνου

Ο ύπνος είναι ανάγκη, ο καλός ύπνος είναι απόλαυση και ο καθημερινός, ποιοτικός ύπνος είναι ένα «δώρο» που αξίζει να προσφέρουμε στον εαυτό μας, για μία καλύτερη ζωή.

Στον σύγχρονο κόσμο, η αξία του ποιοτικού ύπνου αποτελεί θεμέλιο λίθο της ευζωίας και της ευεξίας. Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο ύπνος είναι μία βιολογική ανάγκη του ανθρώπου, ζήτημα υγείας δηλαδή, απαραίτητος για την καλή λειτουργία του οργανισμού.

Είναι ενδεικτικό το κύριο συμπέρασμα πρόσφατης μεγάλης έρευνας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που κατέδειξε πως ο ποιοτικός ύπνος οδηγεί σε μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.

Από τι συνίσταται όμως ο λεγόμενος «ποιοτικός ύπνος»; Αφορά μόνο στη διάρκειά του; Πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες ύπνου, ώστε να τον επιτύχουμε και να τον εντάξουμε στην καθημερινότητά μας;

Οι συστάσεις για τη διάρκεια του ύπνου από το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου (National Sleep Foundation) των ΗΠΑ τονίζουν πως ο απαραίτητος χρόνος διαφέρει αναλόγως με την ηλικία άλλα και πιο προσωπικά χαρακτηριστικά: Ενδεικτικά, για τους εφήβους είναι 8 έως 10 ώρες τη νύχτα, από 7 έως 9 ώρες για τους νέους ενήλικες και 7 έως 8 ώρες για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Παράλληλα, υπάρχουν μια σειρά από συνθήκες που μπορούμε να φροντίσουμε ώστε να διαμορφώσουμε το ιδανικό περιβάλλον ύπνου. Είναι ευνόητο πως οι συνθήκες ύπνου που δημιουργούμε, ο χώρος και το σύστημα ύπνου που επιλέγουμε επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα ύπνου που κερδίζουμε. Ποιο είναι όμως το «ιδανικό» στρώμα για εμάς και πώς μπορούμε να το επιλέξουμε; Τι άλλο πρέπει να προσέξουμε για να διασφαλίσουμε ευνοϊκές συνθήκες ύπνου και να επιτύχουμε τον στόχο μας; Τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά μπορούν να δώσουν οι ειδικοί, εκείνοι που έχουν εντρυφήσει στην εμπειρία και τη μελέτη του ύπνου.

Το CNN Greece εμπιστεύθηκε τους ειδικούς της COCO-MAT και επισκέφθηκε ένα από τα κατάστημά της, βιώνοντας μια ξεχωριστή εμπειρία. Κατά την επίσκεψή μας, το περιβάλλον «μεταμορφώθηκε» στον πιο προσωπικό μας χώρο, το σπίτι μας κι εμείς μπορέσαμε να γνωρίσουμε τι σημαίνει ύπνος στη φύση, τι σημαίνει ύπνος με τη φιλοσοφία COCO-MAT.


Η εμπειρία της φιλοξενίας και η αξία του ποιοτικού ύπνου στα καταστήματα COCO-MAT

Ποιότητα, φύση, μοναδικότητα και φιλοξενία, είναι οι τέσσερις πυλώνες της εμπειρίας COCO-MAT. Περνώντας την πόρτα του κεντρικού καταστήματος στην Κηφισιά, μας περιμένει μια αυθεντική ιεροτελεστία καλωσορίσματος. Ο Sleep Expert, ο ειδικός σύμβουλος ύπνου, μας υποδέχεται και μας προσφέρει τσάι του βουνού, παστέλι και κεράσματα COCO-MAT Farms, από προϊόντα της ελληνικής γης. Η οικειότητα που εμπνέει αυτή η κίνηση, που προέρχεται από το βαθιά ριζωμένο στην ελληνική παράδοση «φίλεμα» των γιαγιάδων μας, είναι αυτή που μας κερδίζει και είναι αυτή που γίνεται η εικόνα της COCO-MAT σε όλο τον κόσμο – και στα 110 καταστήματά της, σε κάθε γωνιά της Γης.

LPR59771.jpg
Ένα καλωσόρισμα με ελληνικά προϊόντα COCO-MAT Farms.


Ο πελάτης αισθάνεται γρήγορα «σαν στο σπίτι του», σε ένα ήρεμο και φιλικό περιβάλλον και έτσι ο σύμβουλος ύπνου έχει την ευκαιρία να «συστήσει» την ιδιαίτερη φιλοσοφία της COCO-MAT και να προτείνει μια εξατομικευμένη λύση ανάλογα με τις ανάγκες που θα του εκφράσει ο ενδιαφερόμενος.

Το φυσικό καουτσούκ, τα φύκια, οι ίνες κοκοφοίνικα, το οργανικό βαμβάκι, τα φύλλα ευκάλυπτου και λεβάντας, το πούπουλο, η αλογότριχα, το αγνό παρθένο μαλλί, το λινό, οι ίνες κάκτου και το μασίφ ξύλο αποτελούν τα βασικά συστατικά από τα οποία δημιουργείται ολόκληρο το σύμπαν φιλοξενίας και ύπνου της COCO-MAT.

---2.jpg
Γνωρίστε το τετραπλό σύστημα ύπνου COCO-MAT, που προσφέρει ποιοτικό και ξεκούραστο ύπνο.

4-Layer: Η καινοτομία στην προσέγγιση του ύπνου

Αμέσως, γίνεται αντιληπτό πως πρόκειται για μία εντελώς καινοτόμα προσέγγιση του ύπνου.

Είναι ο ύπνος πολλαπλών επιπέδων, που χαρίζει σε αυτόν που τον βιώνει μία μοναδική, ανεπανάληπτη αίσθηση ουσιαστικής ανάπαυσης. Στο «διάσημο» πλέον τετραπλό σύστημα ύπνου της COCO-MAT έχουμε, με τη σειρά, τα εξής:

#1. Κρεβατόστρωμα. Κρεβάτι και στρώμα γίνονται ένα και δημιουργούν το θεμέλιο για την άριστη υποστήριξη του βάρους του σώματός μας. Στρώσεις από φυσικό καουτσούκ, ελαστικοποιημένο κοκοφοίνικα, φύκια και αλογότριχα σε αρμονική συνύπαρξη πάνω από την εργονομική βάση: την ειδοποιό διαφορά του κρεβατοστρώματος που καθιστά το κρεβάτι απύθμενο, εξασφαλίζει μέγιστη ελαστικότητα, ισομετρική υποστήριξη και τέλεια κυκλοφορία του αέρα.

#2. Στρώμα χωρίς ελατήρια, το οποίο αποτελείται από στρώσεις διαφορετικών φυσικών υλικών. Οι ιδιότητες των υλικών αυτών εξυπηρετούν την ορθοσωματική αρχή, σύμφωνα με την οποία η σπονδυλική στήλη πρέπει να διατηρεί ανεμπόδιστα το φυσικό της σχήμα, καθώς το στρώμα πρέπει να υποχωρεί στις ανάγκες του σώματος και όχι το αντίθετο.

LPR59899.jpg
Κάθε εξωτερικό κάλυμμα των στρωμάτων COCO-MAT διαθέτει φερμουάρ ώστε να μπορεί εύκολα να αφαιρείται και να πλένεται.


#3. Ανώστρωμα από φυσικό καουτσούκ. Σχεδιασμένο ώστε να αγκαλιάζει τα ελαφρύτερα μέρη του σώματος, τελειοποιώντας την υποστήριξη που παρέχει το στρώμα.

#4. Άνω ανώστρωμα, από πούπουλο ή μαλλί, που ενισχύει την υποστήριξη προς το σώμα και καλύπτει με την απαλότητά του, ακόμα και τα δάχτυλα της παλάμης μας.

Στην COCO-MAT έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε το δικό μας τετραπλό σύστημα ύπνου, επιλέγοντας τη βάση, το στρώμα, το ανώστρωμα και το άνω ανώστρωμα με βάση τα δικά μας προσωπικά ζητούμενα.

Για ακόμη πιο εξατομικευμένες λύσεις η COCO-MAT προτείνει τα Signature συστήματα ύπνου Πυθαγόρας & Τρίτων. Ο Πυθαγόρας είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα, που αλλάζει για πάντα την ποιότητα του ύπνου όσων το επιλέγουν. Πρόκειται για ένα σύστημα ύπνου πλήρως προσαρμόσιμο, το οποίο περιλαμβάνει τρία μικρο-στρώματα διαφορετικής ελαστικότητας, που μπορούν να αναδιαταχθούν, ώστε να επιτύχουν το τέλειο επίπεδο στήριξης και άνεσης.

Ο Τρίτων, ένα αριστοτεχνικά φτιαγμένο, με έμφαση στη λεπτομέρεια, σύστημα ύπνου, αποτελεί την επιτομή της πολυτέλειας, προσδίδοντας μια μοναδική εμπειρία απόλυτης ξεκούρασης και ευδαιμονίας. Το ιδιαίτερα πολυτελούς εμφάνισης και ραφής εξωτερικό κάλυμμα φτιάχνεται από υψηλής ποιότητας καπιτοναρισμένο βαμβάκι. Η ειδική τεχνική ύφανσης που χρησιμοποιείται χαρίζει στο κάλυμμα απαλή υφή και προσφέρει μια αίσθηση κομψότητας και πολυτέλειας.

--.jpg
Στα καταστήματα COCO-MAT μπορούμε να αισθανθούμε την καινοτομία και τη μοναδική αίσθηση των συστημάτων ύπνου τεσσάρων επιπέδων.

Η μοναδική εμπειρία ύπνου ολοκληρώνεται με την COCO-MAT Pillowsophy: Μια ολόκληρη φιλοσοφία που δημιουργήθηκε ειδικά για το μαξιλάρι μας (pillow + philosophy) καθώς η επιλογή του σωστού μαξιλαριού είναι εξίσου σημαντική με την επιλογή του σωστού στρώματος.

Στηρίζεται στο σεβασμό της ορθοαυχενικής αρχής και έχει ως στόχο τη δημιουργία της απόλυτης αίσθησης χαλάρωσης, εναγκαλισμού και ταυτόχρονης στήριξης του αυχένα μας.

Στην COCO-MAT βρίσκουμε 11 διαφορετικά μαξιλάρια ενηλίκων, καθένα από τα οποία προορίζεται ώστε να καλύψει τις δικές μας προσωπικές ανάγκες, για να είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για μια ολιστική, καινοτόμα, ποιοτική προσέγγιση του ύπνου μας.

Quote: «Το κρεβάτι, το στρώμα και το μαξιλάρι μας είναι τα θεμέλια του ποιοτικού ύπνου, σύμφωνα με το Βρετανικό Συμβούλιο Ύπνου»

Ο ύπνος που ονειρευόμαστε

Ακόμα και όταν ενδεχομένως μας φαίνεται δελεαστικό το να «θυσιάσουμε» κάποιον χρόνο ύπνου έναντι μερικών ωρών εγρήγορσης, πιθανότατα το κάνουμε διότι δεν αντιλαμβανόμαστε πλήρως το ουσιαστικό κόστος: Ο ποιοτικός ύπνος είναι υπερπολύτιμος και όπως σημειώνει στην επίσημη ιστοσελίδα του το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, «πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι ο ανεπαρκής ύπνος αυξάνει τον κίνδυνο να αναπτύξουμε σοβαρές ιατρικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της παχυσαρκίας, του διαβήτη και των καρδιαγγειακών παθήσεων. Η έλλειψη επαρκούς ύπνου με την πάροδο του χρόνου ενδέχεται να αυξήσει τον κίνδυνο θνησιμότητας έως και 15%». Την ίδια στιγμή, άφθονα στοιχεία διεθνών επιστημονικών μελετών δείχνουν ότι όταν οι άνθρωποι κοιμούνται όσο χρειάζονται, όχι μόνο αισθάνονται καλύτερα, αλλά επίσης αυξάνουν τις πιθανότητες να ζήσουν πιο υγιείς και παραγωγικές ζωές.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Ίδρυμα Ύπνου, οι ενήλικες ηλικίας 18 και 64 ετών χρειάζονται επτά ή περισσότερες ώρες ύπνου. Σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι στις ΗΠΑ (4,8 στους 10) απαντούν ότι αισθάνονται τακτικά κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας και 6,9 στους 10 λένε ότι είναι κουρασμένοι όταν ολοκληρώνεται η εργάσιμη ημέρα τους.

Ενδιαφέρον έχουν και οι επιπτώσεις του ανεπαρκούς ύπνου στην οικονομία και την κοινωνία, καθώς εκτιμάται ότι τα προβλήματα ύπνου «κοστίζουν» άνω των 411 δισεκατομμυρίων δολαρίων ενώ όσον αφορά στην οδήγηση, η νύστα ευθύνεται για περισσότερα από 6.000 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, κάθε χρόνο μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Για τον μέσο ενήλικα, ένας πλήρης κύκλος ύπνου (στάδια REM και μη REM) διαρκεί 90 λεπτά. Ο ύπνος REM κατά τη διάρκεια του οποίου ξεκουραζόμαστε βαθιά, αποτελεί το 20% έως 25% του συνολικού ύπνου σε υγιείς ενήλικες.

Κατά μέσο όρο, τα όνειρά μας διαρκούν περίπου δύο ώρες κάθε νύχτα και σε μία κανονική περίοδο ύπνου, κάθε άτομο βιώνει τέσσερις έως έξι κύκλους ύπνου.

Quote: «Περνάμε το 30% της ζωής μας στο κρεβάτι»

Φυσικά υλικά για ποιοτικό ύπνο: Πώς η COCO-MAT φροντίζει κάθε λεπτομέρεια

Για την COCO-MAT, η προώθηση του φυσικού ύπνου με βάση τις αρχές της αειφορίας είναι αναπόσπαστο «κομμάτι» της φιλοσοφίας της.

international-1024x691.jpg
Μερικά από τα καταστήματα COCO-MAT, που λειτουργούν σε 21 χώρες σε όλο τον κόσμο.


Κάθε προϊόν της είναι χειροποίητο και παρασκευάζεται στο εργοστάσιό της στην Ξάνθη, με πολύ μεράκι και προσωπική εργασία. Το ίδιο το εργοστάσιο, σε όλες τις εκφάνσεις της λειτουργίας του, δεν επιβαρύνει το οικοσύστημα. Δεν έχει καμινάδες, ανακυκλώνει το νερό που χρησιμοποιεί, δεν κάνει χρήση χημικών σε κανένα στάδιο επεξεργασίας, απαρνείται το πλαστικό και επαναχρησιμοποιεί κάθε υλικό που περισσεύει, δημιουργώντας ευφάνταστα προϊόντα, από παιχνίδια για τα παιδιά, μέχρι ειδικά μαξιλαράκια για τα κατοικίδιά μας, σε ένα τμήμα που έχει ιδρυθεί ακριβώς για τον σκοπό αυτό.

Στην ίδια λογική, του να μην πηγαίνει τίποτα χαμένο, είναι κάθε συσκευασία της εταιρείας, όπως οι τσάντες με τα προϊόντα που παίρνει ο πελάτης από το κατάστημα COCO-MAT, ενώ ακόμα και η χαρακτηριστική μπλε θήκη μεταφοράς που χρησιμοποιείται κατά την παράδοση του στρώματος στο σπίτι του καταναλωτή είναι πλενόμενη και επαναχρησιμοποιούμενη.

Quote: «Ιδανικά, θα πρέπει να μας παίρνει ο ύπνος περίπου 10 με 15 λεπτά αφότου ξαπλώσουμε»

Βιώσιμη προσέγγιση για τον Άνθρωπο, τη Φύση, τον Ύπνο: Η COCO-MAT αγκαλιάζει τη ζωή

Η «σπίθα» για τη δημιουργία της COCO-MAT, προκλήθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα των ιδρυτών της, Πωλ και Μάικ Ευμορφίδη, τη Χαρακιά Λακωνίας. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, η COCO-MAT έκανε τα πρώτα της βήματα και σύντομα, ιδρύθηκε το εργοστάσιο της εταιρείας στη ΒΙ.ΠΕ. Ξάνθης. Σταδιακά η COCO-MAT επεκτάθηκε, είτε μέσω ιδιόκτητων καταστημάτων είτε με τη μορφή franchise σημείων πώλησης σε όλο τον κόσμο, με άξονα πάντα την έννοια της ελληνικής φιλοξενίας. Σήμερα, τα προϊόντα της διατίθενται σε 21 χώρες, με στόχο το 2023 να έχει 125 σημεία πώλησης σε τέσσερις ηπείρους, ενώ συνολικά έχει επιπλώσει περισσότερα από 6.000 ξενοδοχεία.

Το εργοστάσιο COCO-MAT στην Ξάνθη

Η COCO-MAT επιζητά να προσφέρει μία καλύτερη ζωή στον σύγχρονο άνθρωπο, πάντα με το «βλέμμα» στραμμένο στο όραμά της, που δεν είναι άλλο από το να μας φέρει όσο πλησιέστερα γίνεται στη φύση, μέσα από μία από τις βασικότερες λειτουργίες του οργανισμού μας, τον ύπνο. Ο φυσικός ύπνος άλλωστε, είναι το «Α» και το «Ω» στη ζωή μας και τελικά, τα προϊόντα που μας προσφέρει η COCO-MAT, είναι πολλά παραπάνω από «απλά προϊόντα». Είναι υπηρεσίες για μία ποιοτική και ξεκούραστη ζωή.

Quote: «Επτά ώρες θεωρείται ο ελάχιστος χρόνος και οκτώ ώρες ο μέσος όρος χρόνου ύπνου που χρειάζεται ένας οργανισμός»

Ο ύπνος ή ακόμη καλύτερα ο ποιοτικός ύπνος είναι ένα πολύ σημαντικό «project» της ζωής μας, γι’ αυτό οφείλουμε να το φροντίζουμε και να το βελτιώνουμε όπως και όσο χρειάζεται. Ακόμη και εάν μέχρι σήμερα, αμελούσαμε συστηματικά την ποιότητα του ύπνου μας, ήρθε η στιγμή να επενδύσουμε σε αυτό το σημαντικό «κεφάλαιο» της ζωής μας, που επηρεάζει κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να συμβουλευτούμε τους ειδικούς Συμβούλους Ύπνου της COCO-MAT, που θα αφουγκραστούν τις προσωπικές μας ανάγκες και θα μας προτείνουν τον κατάλληλο συνδυασμό προϊόντων, έναν συνδυασμό που θα αναβαθμίσει τον ύπνο μας και θα συμβάλλει στο ΕΥ ΖΗΝ.