Κωνσταντίνος Λιάπης (Βελούχι): Για τα Χριστούγεννα έχουμε πληρότητα 80%
Η μείωση της χιονοδρομικής περιόδου λόγω υψηλών θερμοκρασιών, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα χιονοδρομικά κέντρα, όπως λέει ο πρόεδρος του χιονοδρομικού Κέντρου Βελουχίου, κ. Κωνσταντίνος Λιάπης.
Τα τελευταία χρόνια το χιονοδρομικό του Βελουχίου έχει μια απροσδόκητη αύξηση ξένων τουριστών κυρίως από το Ισραήλ και τις Αραβικές χώρες και σύμφωνα με τον κ. Λιάπη υπάρχει δυνατότητα για προσέλκυση περισσότερων ξένων τουριστών σε σταθερή βάση, με την προϋπόθεση ότι οι επαγγελματίες του χειμερινού τουρισμού θα αναβαθμίσουν σημαντικά τις υπηρεσίες που προσφέρουν.
Ο κ. Λιάπης θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει ίσως περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα από όσα μπορεί να συντηρήσει και αυτό θα πρέπει να απασχολήσει τόσο τους επιχειρηματίες όσο και τις τοπικές κοινωνίες άμεσα.
Αναφορικά με το χιονοδρομικού του Βελουχίου, ο κ. Λιάπης τόνισε ότι για την επόμενη χρονιά σχεδιάζεται μια εγκατάσταση τεχνητής χιονοκάλυψης που θα λύσει αρκετά προβλήματα δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει λιγότερο χιόνι. Το γεγονός αυτό θα βοηθήσει να αυξηθεί η δυναμικότητα του κέντρου ώστε σε περιόδους που δεν υπάρχει αρκετό χιόνι να ενισχυθούν οι πίστες.
Για την περίοδο των Χριστουγέννων η ευρύτερη περιοχή του Καρπενησίου θα έχει αρκετό τουρισμό, κατά συνέπεια και το χιονοδρομικό, δεδομένου ότι στις αρχές Δεκεμβρίου η πληρότητα των καταλυμάτων άγγιζε το 80%.
Τραμπ: «Το Ισραήλ δεν με έπεισε ποτέ να κηρύξω πόλεμο κατά του Ιράν»
17:42
CNNi: Την Τρίτη θα αναχωρήσει ο Βανς για το Πακιστάν - Την Τετάρτη οι συνομιλίες με Ιράν
17:38
CNNi: Την Τετάρτη οι νέες συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν - Την Πέμπτη η συνάντηση Ισραήλ - Λιβάνου
17:30
Το «δέντρο της Σελήνης»: Μια αυξανόμενη σύνδεση μεταξύ του διαστήματος και της Γης
17:26