ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Με Κόκκαλη, Κονιόρδου, Ραλλία Χρηστίδου και «τζουντόκα» Νικολαΐδη στις ευρωεκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Με Κόκκαλη, Κονιόρδου, Ραλλία Χρηστίδου και «τζουντόκα» Νικολαΐδη στις ευρωεκλογές
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Στις 6 Απριλίου, στη μεγάλη εκδήλωση τουΣΥΡΙΖΑ, στο Ολυμπιακό Ακίνητο Γαλατσίου, θα ανακοινωθούν τα τελευταία ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματος, καθώς η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε σήμερα (26/03) να ανακοινωθούν μόνο 10. 

Πρόκειται για τους:

  • Αγγέλη Ελευθερία, Συντονίστρια του Δικτύου Νεολαιών του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς
  • Γραικό Νίκο, Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου «Φωνή-Γραφή» για τη διάδοση των νέων ελληνικών στη Γαλλία
  • Θεοφιλάτο Μάριο, μουσικό, Γραμματεία Κ.Σ. Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
  • Κόκκαλη Πέτρο, ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Πειραιά
  • Κονιόρδου Λυδία, ηθοποιό, πρώην Υπουργό Πολιτισμού
  • Λαζαροπούλου Γιώτα, πρόεδρο Συλλόγου Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας-πρώην Εθνοdata
  • Νικολαΐδη Αλέξανδρο, Ολυμπιονίκη TAE KWON DO
  • Ρέλλα Αντώνη, σκηνοθέτη, ακτιβιστή ΑΜΕΑ
  • Σπουρδαλάκη Μιχάλη, Κοσμήτορα Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών ΕΚΠΑ, Πρόεδρο της Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
  • Χρηστίδου Ραλλία, τραγουδίστρια

Στην μεγάλη εκδήλωση θα ανακοινωθούν και οι τελευταίοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές οι οποίοι θα σηματοδοτούν το επιχειρούμενο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ εκείνων θα είναι και η Μαρία Ρεπούση, πρωταγωνίστριας της προσπάθειας αυτής.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως δεν λείπουν και οι γκρίνιες καθώς οι υποψηφιότητες θα έπρεπε να εγκριθούν, προτού ανακοινωθούν, από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, κάτι που όμως στην παρούσα φάση δεν είναι εφικτό.

«Στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκαν εκτενώς οι πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος ενόψει των ευρωεκλογών. Πρώτο θέμα συζήτησης ήταν η διοργάνωση της μεγάλης, ανοιχτής συνάντησης της προοδευτικής συμμαχίας στις 6 Απριλίου, στο Ολυμπιακό Ακίνητο Γαλατσίου. Δεύτερο θέμα, το ψηφοδέλτιο το οποίο θα δώσει τη μεγάλη μάχη για τις ευρωεκλογές» σημειώνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρώτη του δήλωση ο Πέτρος Κόκκαλης ως εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης «Κόσμος» σημείωσε:

«Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία και βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική αλλαγή και την εξάντληση των φυσικών πόρων, την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων και την ύπαρξη ακραίων ανισοτήτων, αποτελεί υποχρέωση όλων μας να αναλάβουμε δράση. Είναι, λοιπόν, ιδιαίτερη τιμή η συμμετοχή μου στο ευρωψηφοδέλτιο "ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ", ως εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης "ΚΟΣΜΟΣ".

Ο ΚΟΣΜΟΣ είναι μία πολιτική κίνηση που εμπνέεται από τις αρχές της αειφορίας, της αλληλεγγύης, της καινοτομίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Με στόχο τη συλλογική ευημερία, ο ΚΟΣΜΟΣ συμβάλλει στον επαναπροσανατολισμό της πολιτικής προς μια νέα κατεύθυνση στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Γη. Είναι η πρώτη κίνηση πολιτών, η οποία έχει ευθυγραμμίσει την πολιτική της δράση με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους του ΟΗΕ, οι οποίοι υπεγράφησαν από 193 χώρες το Σεπτέμβριο του 2015.Για την επίτευξη των Παγκόσμιων Στόχων και με ορίζοντα το 2030, οφείλουμε να έχουμε μετρήσιμες πολιτικές και να λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Μαζί με πολλούς άλλους και άλλες, πάνω από δέκα χρόνια, αγωνιζόμαστε για την προώθηση αυτών των αρχών μας. Τώρα έχει έρθει η ώρα να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα στον αγώνα για το μέλλον της Ευρώπης. Προσερχόμαστε, λοιπόν, στην πλατιά ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που σηματοδοτεί αυτό το ψηφοδέλτιο, με σκοπό να συμβάλουμε στην αναχαίτιση του ακραίου συντηρητισμού στην Ευρώπη και την υπεράσπιση της δημοκρατίας, αλλά και στην ηχηρή ανάδειξη των 17 Παγκόσμιων Στόχων, ως κεντρική προτεραιότητα, στη λήψη των αποφάσεων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

Πρόθεσή μου είναι, ως εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης "ΚΟΣΜΟΣ", να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε η Ευρώπη να βαδίσει στον δρόμο της αλληλεγγύης, της γνώσης και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ένας κόσμος είμαστε, δεν υπάρχει άλλη Γη. Είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε τώρα για τον εναλλακτικό μονόδρομο της αειφορίας και της αλληλεγγύης".

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης σχολίασε για την υποψηφιότητα του:

«Ευχαριστώ πολύ τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για την τιμή που μου έκανε να με συμπεριλάβει στο Ευρωψηφοδέλτιο. Ως Ολυμπιονίκης που έχω αγωνιστεί κάτω από τα χρώματα της Ελληνικής σημαίας, αλλά και της Ολυμπιακής σημαίας, η ευθύνη και το χρέος μου απέναντι στην ελληνική κοινωνία, αλλά και απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, είναι μεγάλη.

Ως αθλητής, έμαθα να αγωνίζομαι από μικρό παιδί μέχρι να πετύχω τους στόχους μου και ως Ολυμπιονίκης έμαθα τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και του σεβασμού απέναντι στον συνάνθρωπο ανεξαρτήτως θρησκείας, εθνότητας και φυλής. Νιώθω την ανάγκη να εμφυσήσω τις αξίες αυτές που διδάχτηκα στις νέες γενιές, να επαναφέρω τον αθλητισμό στο “βάθρο” της καθημερινότητας των νέων, και τέλος, να βάλω κι εγώ τη “σφραγίδα” μου στην προσπάθεια που γίνεται για μια πιο δίκαιη Ευρώπη χωρίς ρητορικές μίσους και ρατσιστικές τάσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ