ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ληξιαρχική πράξη γέννησης του «νέου ΣΥΡΙΖΑ» η εκδήλωση στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου

Ληξιαρχική πράξη γέννησης του «νέου ΣΥΡΙΖΑ» η εκδήλωση στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου
EUROKINISSI

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδουν στον ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή Πανελλαδική Συνάντηση «Για Μια Μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη» στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου, με κεντρικό ομιλητή τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στην Κουμουνδούρου ελπίζουν ότι στο κλειστό του Γαλατσίου θα βρεθεί αρκετός κόσμος. Για αυτό το λόγο ο κομματικός μηχανισμός δουλεύει τις τελευταίες μέρες στο φουλ καθώς η σημερινή εκδήλωση θα αποτελέσει ουσιαστικά το επίσημο έναυσμα της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές αλλά και τη γενέθλια μέρα του «νέου ΣΥΡΙΖΑ», όπως, με νόημα λένε στελέχη του κόμματος σε συνομιλητές τους.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν να δοθεί το μήνυμα ότι το συγκεκριμένο άνοιγμα προς κινήσεις της Κεντροαστεράς και της Οικολογίας δεν αποτελεί ευκαιριακή επιλογή προεκλογικού χαρακτήρα, αλλά στρατηγική απόφαση του κόμματος η οποία θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές του Μάϊου.

Παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζουν ότι οι περισσότερες εκ των πολιτικών κινήσεων με τις οποίες συγκροτούν το ψηφοδέλτιο, έχουν από μηδενική ως ελάχιστη κοινωνική απήχηση, δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της ορατότητάς τους. Ως εκ τούτου, το επόμενο διάστημα αναμένεται να δούμε υπέρ-εκπροσώπηση των συγκεκριμένων στελεχών τόσο σε κομματικές εκδηλώσεις όσο και στα τηλεοπτικά πάνελ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επενδύουν στη συγκεκριμένο άνοιγμα καθώς αφενός θεωρούν ότι θα αποκομίσουν εκλογικά οφέλη αφετέρου πιστεύουν πως έτσι θα ενισχυθεί το αφήγημα περί διπόλου «πρόοδος - συντήρηση». Παράλληλα, με αυτό τον τρόπο θεωρούν ότι διεμβολίζεται το Κίνημα Αλλαγής και δημιουργούνται νέες δυναμικές στον δύσκολο, αλλά υπό εξέλιξη, διάλογο για τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου στο πολιτικό σύστημα. Ορισμένοι, μάλιστα, εκτιμούν ότι ο διάλογος αυτός θα γίνει ακόμα εντονότερος την επόμενη των εκλογών και για αυτό επιθυμούν ο ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει «υποδοχές» στον κόσμο της κεντροαριστεράς.

Η προετοιμασία της σημερινής εκδήλωσης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε, επίσης, η παρουσία της προγραμματικής διακήρυξης ενόψει των ευρωεκλογών, η συγκρότηση της εκλογικής επιτροπής του σχήματος η οποία θα αριθμεί περίπου 150 άτομα ενώ έγινε και αξιολόγηση ονομάτων για τις θέσεις που απομένουν ανοικτές στο ευρωψηφοδέλτιο το σύνολο του οποίου αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Πριν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα θα υπάρξουν τοποθετήσεις από τους

Αδαμίδη Γιώργο, Πρόεδρο ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ

Ραγκούση Γιάννη, Πρώην Υπουργό

Κατσέλη Λούκα, Πρώην Υπουργό (παρέμβαση μέσω video)

Ρεπούση Μαρία, Πρώην Βουλευτή, Γέφυρα

Παναγιώτου Παναγιώτης Δημοσιογράφο, Γέφυρα

Μπίστης Νίκο, Πρώην Υφυπουργό, Γέφυρα

Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Τζουμάκα Στέφανο, Πρώην Υπουργός

Παναγιωτόπουλο Γιώργο, Σοσιαλιστική Πρωτοβουλία

Ρώσση Λάμπρο, εκπρόσωπο «Χάρτα 19»

Κουτσονάσιο Χρήστο, «ΠΡΑΤΤΩ»

Πενταγιώτη Νατάσα, Κίνηση Πολιτών «ΚΟΣΜΟΣ»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ