ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Καραμέρος: Θα βγάλουμε το Μαρούσι από την μεταολυμπιακή στασιμότητα

Γιώργος Καραμέρος: Θα βγάλουμε το Μαρούσι από την μεταολυμπιακή στασιμότητα

«Ο συνδυασμός μας είναι ανεξάρτητος και πολυσυλλεκτικός» λέει στο CNN Greece ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου κύριος Γιώργος Καραμέρος, αναφερόμενος σε πρόσφατη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει το συνδυασμό του «Ενωμένο Μαρούσι» να υποστηρίζεται από το κόμμα της Κουμουνδούρου.

«Βρισκόμαστε στην εποχή των συνεργασιών, ο κόσμος είναι απογοητευμένος από τις επιλογές των κομμάτων και θα πρέπει να αναζητήσει πρόσωπα σε υγιείς δυνάμεις που δεν παίρνουν εντολή από «τα κεντρικά», από όλους τους πολιτικούς χώρους» λέει ο κύριος Καραμέρος.

Σχετικά με το Δήμο Αμαρουσίου, θεωρεί ότι «έχει χάσει χρόνο, λέει ότι τα τελευταία χρόνια δεν εγκαινιάστηκε κανένα καινούργιο έργο, και βρίσκεται σε μεταολυμπιακή στασιμότητα εδώ και 14 χρόνια.
Στόχος μας είναι ένας πιο πράσινος δήμος, πιο ψηφιακός, με περισσότερη ασφάλεια, περισσότερη καθαριότητα, καλύτερο φωτισμό στους δρόμους και λύση του κυκλοφοριακού με ένα σχέδιο αστικής κινητικότητας.»

Στη συνέντευξή του στο CNN Greece, o κ. Καραμέρος είπε επίσης ότι αν εφαρμοστούν καινοτόμες ιδέες και γίνει οικονομικό συμμάζεμα του Δήμου υπάρχει περιθώριο ακόμα και για μείωση των δημοτικών τελών μέσω εξοικονόμησης δαπανών από τα σκουπίδια ,την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και τη δημιουργία ενεργειακής κοινότητας.

Όπως είπε ο Καραμέρος, το Μαρούσι έχει παλιά δάνεια ύψους 41 εκατομμυρίων ευρώ και στο ταμείο του αυτή στιγμή χρήμα για αναπτυξιακά έργα μόλις 2,5 εκατομμύρια ευρώ και θα πρέπει να γίνει καλύτερη αξιοποίηση των πόρων της περιφέρειας και των αναπτυξιακών πόρων από το ΕΣΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ