ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2019: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για τα exit polls - Πώς θα γίνουν και πότε θα μεταδοθούν

Ευρωεκλογές 2019: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για τα exit polls - Πώς θα γίνουν και πότε θα μεταδοθούν
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ένα θα είναι τελικά το exit poll που θα δοθεί στη δημοσιότητα, αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες των ευρωεκλογώνστις 19:00 την Κυριακή 26 Μαϊου και με το οποίο θα προβλέπεται το αποτέλεσμα της μεγάλης εκλογικής μάχης. 

Το κοινό exit poll θα προβληθεί από Alpha, ANT1, Open Beyond, Star και ΣΚΑΪ ταυτόχρονα ενώ η ΕΡΤ επέλεξε να μην πραγματοποιήσει πρόβλεψη. Αντιθέτως, στο στούντιο της Δημόσιας Τηλεόρασης θα βρίσκεται ο εκλογικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος και ο ακαδημαϊκός Γεράσιμος Μοσχονάς για την ανάλυση των αποτελεσμάτων της βραδιάς.

Πρώτη επίσημη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος από το υπουργείο Εσωτερικών εκτιμάται ότι θα υπάρχει πριν τις 21:00 της Κυριακής.

Παρακολουθήστε στο CNN Greece όλες τις τελευταίες ειδήσεις σχετικά με τα αποτελέσματα, τους σταυρούς προτίμησης αλλά και τις αναλύσεις για το πώς διαμορφώνεται ο εκλογικός και πολιτικός χάρτης της επόμενης μέρας.

Μέσα από την εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για όλα τα αποτελέσματα.

Στη θεματική ενότητα του CNN Greece για τις εκλογές μπορείτε να διαβάσετε όλες τις ειδήσεις που αφορούν τις Ευρωεκλογές, τις Δημοτικές και τις Περιφερειακές εκλογές αλλά και συνεχή ροή των αποτελεσμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ