ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019: Εκπτώσεις σε τρένα και ΚΤΕΛ έχουν οι ψηφοφόροι

Εκλογές 2019: Εκπτώσεις σε τρένα και ΚΤΕΛ έχουν οι ψηφοφόροι
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

H ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να διευκολύνει το επιβατικό κοινό που προτίθεται να ταξιδέψει σιδηροδρομικά για να ψηφίσει στις εκλογές, χορηγεί έκπτωση 30% στις τιμές των εισιτηρίων για ταξίδι απλής μετάβασης ή μετ’ επιστροφής από τον τόπο διαμονής στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος.

Η έκπτωση αφορά στα εισιτήρια για ταξίδι απλής μετάβασης ή μετ' επιστροφής, από τον τόπο διαμονής στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος, και χορηγείται με την επίδειξη της ταυτότητας και βεβαίωση του τόπου άσκησης του εκλογικού δικαιώματος από την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών.

Επίσης, έκπτωση 30% επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων θα χορηγείται και στους εκπροσώπους της δικαστικής αρχής, καθώς και σε εφόρους και δικαστικούς αντιπροσώπους, για τη μετακίνησή τους από τον τόπο διαμονής τους στον τόπο άσκησης των καθηκόντων τους, με επίδειξη της σχετικής απόφασης διορισμού.

Η έκπτωση 30% θα χορηγείται μόνο για την αγορά εισιτηρίων από φυσικά σημεία έκδοσης εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δηλαδή δεν θα ισχύει για εκδόσεις εισιτηρίων μέσω Internet, και θα ισχύσει και για τη σημερινή εκλογική διαδικασία για ταξίδια που πραγματοποιούνται έως και 4 Ιουνίου.

Η συγκεκριμένη έκπτωση δεν θα παρέχεται για τις μετακινήσεις στην προαστιακή γραμμή της Αθήνας και της διαδρομής Πάτρα-Ρίο.

Για επιβάτες οι οποίοι, λόγω ιδιότητας, δικαιούνται έκπτωση (πχ φοιτητές, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ κλπ), εφαρμόζεται κατά περίπτωση η ευνοϊκότερη τιμολόγηση.

Στα ΚΤΕΛ

Το Προεδρείο του Δ.Σ. της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών αποφάσισε ομόφωνα όπως όλα τα υπεραστικά ΚΤΕΛ να χορηγήσουν στους ψηφοφόρους έκπτωση 25% επί των ισχυουσών τιμών των ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ εισιτηρίων, για τις διανομαρχιακές μετακινήσεις από 31 Μαΐου έως και 4 Ιουνίου 2019 για τις επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η έκπτωση αφορά, επιπλέον, τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους εφόρους τους.

Υπογραμμίζεται ότι η έκπτωση είναι επί των κανονικών εισιτηρίων. Δεν δίνεται δηλαδή κάποιο επιπλέον κίνητρο π.χ. στους φοιτητές ή στους πολύτεκνους κλπ, που ιδίως μετακινούνται με ΚΤΕΛ και αντιμετωπίζουν συνήθως σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, να πάνε να ψηφίσουν, καθώς αυτοί δεν εκδίδουν κανονικό αλλά μειωμένο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ