ΕΚΛΟΓΕΣ

Τα «παιδιά» του Αλέξη» στην πρώτη γραμμή των εκλογών

Τα «παιδιά» του Αλέξη» στην πρώτη γραμμή των εκλογών
EUROKINISSI

Στην παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Δευτέρα, πολλοί είχαν την αίσθηση ότι παρίσταντο στην «επίσημη πρώτη» της ηγετική ομάδας που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖA τα επόμενα χρόνια.

 

Στο πάνελ της εκδήλωσης δεν ήταν μόνο ο Αλέξης Τσίπρας. Στο πλάι του βρισκόταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αλλά και στελέχη της νεότερης γενιάς όπως είναι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και Νάσος Ηλιόπουλος. Ανάλογο σήμα ανανέωσης δόθηκε και με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ που ανακοινώθηκαν χτες. Τα «παιδιά του Αλέξη» δεν περιορίζονται σε υποστηρικτικό ρόλο, αλλά μπαίνουν στην πρώτη γραμμή.

Οι τρεις

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αποτελεί μια από της πιο εμβληματικές φιγούρες του κυβερνητικού σχήματος. Ο μέχρι πρότινος κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρώην γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού ανήκει στον στενό κύκλο των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα. Τώρα θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στον σταυρό στην Α' Αθήνας.

Αυτές οι εκλογές σηματοδοτούν το επόμενο στάδιο στη ραγδαία άνοδο της Έφης Αχτσιόγλου. Η κ. Αχτσιόγλου ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την καμπάνια και θα τοποθετηθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Συμμετέχει επίσης στον πρωινό καφέ του Μαξίμου που συντονίζει την προεκλογική εκστρατεία.

Ο Αλέξης Χαρίτσης είναι ένα από τα στελέχη της νέας γενιάς του ΣΥΡΙΖΑ που τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει συνέχεια στην κυβερνητική και κομματική ιεραρχεί. Ο υπουργός Εσωτερικών που συμμετέχει στην πρωινό καφέ του Μαξίμου, κατεβαίνει στη Μεσσηνία με σταυρό. Το κατέβασμα του κ. Χαρίτση στην Μεσσηνία το ζήτησαν οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και το προώθησε ο Αλέξης Τσίπρας για να ενισχύσει την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο –άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατεβαίνει στην Αχαΐα.

Οι συνεργάτες

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετέχουν από τη νέα γενιά μόνο οι τρεις υπουργοί. Στη μεγάλη δοκιμασία του σταυρού μπαίνουν και στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Στην Α' Αθήνας κατεβαίνει για πρώτη φορά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, στέλεχος της Νεολαίας Συνασπισμού από όταν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν γραμματέας.

Στην Α' Θεσσαλονίκης κατεβαίνει η υπουργός Μακεδονίας Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου, πρώην διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού, αλλά και η Κατερίνα Νοτοπούλου, υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρώην υπουργός.

Στην Α' Θεσσαλονίκης κατεβαίνει επίσης ο Σταύρος Παναγιωτίδης, προϊστάμενος του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών του πρωθυπουργού και συγγραφέας του μυθιστορήματος το "Κουρασμένο Μέλι".

Στην Μυτιλήνη κατεβαίνει ο Γιάννης Μπουρνούς, επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού.

Το τελευταίο λόγο τον έχουν βέβαια οι εκλογείς. Ανεξάρτητα όμως από το ποιοι τελικά θα εκλεγούν, είναι εμφανής η πρόθεση του πρωθυπουργού να φέρει στο προσκήνιο μια νέα γενιά στελεχών, μικρότερων σε ηλικία από τον ίδιο.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ