ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονο παρασκήνιο για το Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Έντονο παρασκήνιο για το Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI

Έντονο παρασκήνιο γύρω από τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί αυτή την ώρα με σημαντικά πρόσωπα,  συνεργάτες του πρωθυπουργού, να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός των βασικών επιλογών.

Ορισμένοι εξ αυτών, άνθρωποι που βρέθηκαν πολύ κοντά στον Πρωθυπουργό, φαίνεται ότι δεν «χωράνε» στο Επικρατείας καθώς οι εκλόγιμες θέσεις είναι περιορισμένες και ήδη η πρώτη εξ αυτών έχει δοθεί στον συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ένας εκ των Αλέκου Φλαμπουράρη και Πάνου Σκουρλέτη θα κληθεί να πέσει στη μάχη του σταυρού καθώς η δεύτερη θέση θα πάει πιθανότατα στην Έφη Αχτσιόγλου. Έτσι, είτε ο Γραμματέας του κόμματος θα πάρει την τρίτη θέση είτε ο υπουργός Επικρατείας. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και οι δύο έχουν βολιδοσκοπηθεί προκειμένου να κατέβουν στον βόρειο τομέα της Β΄Αθήνας. Δεν αποκλείεται, πάντως, να δούμε τελικά και τους δύο στο Επικρατείας στην τρίτη και τέταρτη θέση (αν και η τέταρτη δύσκολα είναι εκλόγιμη) αν κι αυτό θα σημαίνει ότι μένει εκτός ένας εκ των υποψηφίων που προτείνουν ΔΗΜΑΡ και Γέφυρα.

Η περίπτωση Αποστολάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας παρ’ ότι επικαλέστηκε την αυξημένη δραστηριότητα της Τουρκίας για να μην τοποθετήσει στο επικρατείας τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ε. Αποστολάκη ώστε απερίσπαστος να παραμείνει στο πόστο του, εν τούτης στο παρασκήνιο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε για αριθμητικούς λόγους. Επίσης ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει και με τον υπουργό νησιωτικής πολιτικής κ. Φώτη Κουβέλη για το αν τελικά χωράει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας στην τέταρτη και εκλόγιμη θέση ή αν τελικά επιλεγεί κάτι άλλο.

Με δεδομένες τις σκέψεις και τις καραμπόλες των ονομάτων, το παζλ του ψηφοδελτίου επικρατείας για τον Αλέξη Τσίπρα φαίνεται να παρουσιάζει αρκετά προβλήματα αφού μέχρι στιγμής οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, κάτι που αναμένεται να συμβεί σήμερα.

Η δυστοκία που επικρατεί στο πρωθυπουργικό γραφείο για τη συμπλήρωση των υποψηφίων του ψηφοδελτίου επικρατείας είναι εμφανής, και οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν μέχρι να καταλήξουν στις οριστικές τους αποφάσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει με τις επιλογές στα πρόσωπα που θα κάνει να μην διαταράξει τις λεπτές κομματικές και εύθραυστες ισορροπίες διότι αν υπάρξουν τέτοιες, προφανώς ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί σε δυσκολότερη θέση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ