ΕΚΛΟΓΕΣ

Μητσοτάκης: Τέτοια γκρουπούσκουλα θα τελειώσουν στις 7 Ιουλίου

Μητσοτάκης: Τέτοια γκρουπούσκουλα θα τελειώσουν στις 7 Ιουλίου
EUROKINISSI/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Μία ακόμη πρόσκληση για συστράτευση και συμμετοχή στις εκλογές, προκειμένου η Νέα Δημοκρατία να λάβει ισχυρή εντολή απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Μπάνιο μετά τις κάλπες», τόνισε χαρακτηριστικά πριν δεσμευτεί για μέτρα αναγέννησης της μεσαίας τάξης.

Μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος στην Ελευσίνα, με θέμα: «Νέες δουλειές και κοινωνική αλληλεγγύη», αρχικά, ο κ. Μητσοτάκης καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Ρουβίκωνα.

Τέτοια «γκρουπούσκουλα θα τελειώσουν μιας και καλή εάν ο λαός μας εμπιστευτεί στις εκλογές» είπε.

«Στο κοινωνικό πεδίο αποτυπώνονται οι μεγάλες διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης. «Αυτοί που φεύγουν επέβαλλαν 29 νέους φόρους, ενώ εμείς φέρνουμε ελαφρύνσεις, κατάργησαν το ΕΚΑΣ, ενώ εμείς ενισχύουμε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ τσάκισε τη μεσαία τάξη», τόνισε.

«Ο κ. Τσίπρας υψώνει σκιάχτρα, τεχνητούς κινδύνους, χρησιμοποιεί άκρως αποκρουστική φρασεολογία και διαστρεβλώνει τις θέσεις μας. Είμαστε υπέρ της επταήμερης λειτουργίας και όχι της επταήμερης εργασίας, είπε και σημείωσε "μια φορά ψεύτης , πάντα ψεύτης". Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες θα μας ψηφίσουν όχι με την καρδιά αλλά με το μυαλό», είπε ακόμη.

«Για να μην ζήσει ο τόπος μια νέα περιπέτεια», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στις μέρες του δημοψηφίσματος του 2015 και το τρίτο μνημόνιο, «οι πολίτες θα δώσουν ισχυρή εντολή».

'

Για τις μειώσεις φόρων

Οι πρώτες μειώσεις φόρων θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο του 2020 διαμήνυσε και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να σταματήσει να διαστρεβλώνει τις θέσεις της ΝΔ.

«Αν θέλει να του στείλω το πρόγραμμά μας στο Μαξίμου, αν και δεν θα λαμβάνει για πολύ καιρό αλληλογραφία εκεί», είπε.

Το φορολογικό πακέτο για το οποίο δεσμεύθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιλαμβάνει μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες και αγρότες από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ.

Σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύη και υποχώρηση του ΦΠΑ σε δύο βασικούς συντελεστές 11% και 22% καθώς διατήρηση του υπερμειωμένου συντελεστή 6%.

Ακόμα, ανέφερε πως ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 30% για όλους εντός διετίας.

Για τις επενδύσεις και τα επιδόματα

Επίσης, υποσχέθηκε φιλικό πλαίσιο για επενδύσεις με στόχο ισχυρή ανάπτυξη και πολλές νέες δουλειές σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Μίλησε για ιδιωτικές επενδύσεις μέσα από ένα ξεκάθαρο αδειοδοτικό και χωροταξικό σχέδιο, φιλικότερο επιχειρηματικό περιβάλλον, χαµηλότερη και πιο δίκαιη φορολογία.

Για τις δημόσιες επενδύσεις είπε ότι θα υπάρξει πλήρης αξιοποίηση του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων, των κοινοτικών πόρων και συµπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τοµέα. «Οι δυνατότητες είναι πολύ μεγάλες για νέες θέσεις εργασίας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Επαναφορά των πολυτεκνικών επιδομάτων στα επίπεδα προ των μειώσεων του 2018 εξήγγειλε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην πολιτική του για στήριξη των οικογενειών. Τμήμα του σχεδίου είναι η χορήγηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες, το οποίο θα λαμβάνουν οι γονείς όλων των παιδιών που αυτόματα αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια με τη γέννησή τους.

Επίσης, μίλησε για αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και δέσμευση ότι «κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού», το ωράριο των οποίων επεκτείνεται.

Στη συνέχεια, μίλησε για άμεση χορήγηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε 800.000 πιο αδύναμους πολίτες, μέσω άμεσης αύξησης στο ένα δισ. ευρώ του προϋπολογισμού. Μεγαλύτερη κάλυψη αριθμού ανέργων μέσω ενίσχυσης του κονδυλίου κατά 200 εκατομμύρια ευρώ, ανέφερε και προώθηση προγράμματος απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων σε 50.000 μακροχρόνια ανέργους.

Για το πρόβλημα των αστέγων είπε θα αξιοποιηθούν διαθέσιμα ακίνητα, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, που δεν χρησιμοποιούνται.

«Μειώνουμε το φόρο επιχειρήσεων από 28% σε 20% και τον φόρο μερισμάτων από 10% σε 5%» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα μειώσουμε φόρους και εισφορές αλλά οι επιχειρηματίες θα πρέπει να πληρώσουν και να βρίσκονται δίπλα στους εργαζόμενους τους», συνέχισε, ενώ προειδοποίησε πως αθέμιτες πρακτικές, όπως η αδήλωτη και η ανασφάλιστη εργασία, δεν χωρούν, παλιές συνταγές όπως συμπίεση μισθού με απειλή απόλυσης δεν νοούνται, ούτε συγχωρούνται καθυστερήσεις πληρωμών και εργασία εκτός νόμιμου ωραρίου.

Μίλησε για ίδρυση λευκού μητρώου εταιρειών ώστε να επιβραβεύονται με χαμηλότερες εισφορές οι εργοδότες που είναι συνεπείς απέναντι στους εργαζόμενους και στο κράτος και κίνητρα στις επιχειρήσεις για πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους.

Επιπρόσθετα εξήγγειλε εύκολη πρόσβαση στις 120 δόσεις για όσους χρωστούν μικρά ποσά και δεσμεύθηκε για μείωση του ΦΠΑ σε όλη την εστίαση. Έφερε 4 παραδείγματα εργαζομένων αναδεικνύοντάς τις φορολογικές επιβαρύνσεις που έχουν σήμερα και άλλα καθημερινά προβλήματα και κατέδειξε τη βελτίωση που θα υπάρξει τόσο οικονομικά με μείωση των φόρων, όσο και επιδομάτων και άλλες πολιτικές για προσλήψεις.

«Ιδιώτη επενδυτή για την αναζωογόνηση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης θα αναζητήσει η ΝΔ», είπε.

Για την αύξηση του μισθών, την Παιδεία και την υγεία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η ΝΔ συνδέει την ανάπτυξη με τις αυξήσεις των αμοιβών. «Όσο αυξάνεται το ΑΕΠ τόσο θα αυξάνονται, κάθε χρόνο, και οι μισθοί. Και, ο κατώτερος σε διπλάσιο ποσοστό από το ρυθμό ανάπτυξης, ώστε να φτάσει τελικά στα 730 ευρώ. Αυτή είναι μία πολιτική που κάνει όλο και καλύτερη την ζωή όλων» είπε εξαπολύοντας επίθεση κατά της κυβέρνησης την οποία και κατηγόρησε πως κατήργησε το ΕΚΑΣ ενώ η ΝΔ θα ενισχύσει, όπως είπε, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

«Η κυβέρνηση έπληξε με βαθιά οπισθοδρομικές πολιτικές κυρίως τη δημόσια Παιδεία, ενώ εμείς θέλουμε την αναβάθμισή της με αξιολόγηση. Περισσότερη ελευθερία στους εκπαιδευτικούς μας και ένα δημόσιο πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφέρεια της χώρας. Αυτή υποβάθμισε τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ιδίως στη δημόσια υγεία και διέλυσε με την κακοδιοίκηση τα νοσοκομεία. Ενώ εμείς θέλουμε μια ποιοτική δημόσια υγεία με οργανωμένη πρόληψη, αποτελεσματική διοίκηση των δημόσιων δομών με επαγγελματικό μάνατζμεντ και σεβασμό στα λεφτά των φορολογουμένων» είπε χαρακτηριστικά.

Για το σύστημα braille και τα άτομα με αναπηρία

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι η ΝΔ είναι η μόνη παράταξη που τύπωσε το κυβερνητικό της πρόγραμμα και στο σύστημα braille για τους πολίτες με προβλήματα όρασης ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι το σχέδιό του προβλέπει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τα άτομα με αναπηρία -με αιχμή την προσβασιμότητα παντού και την ανεξάρτητη διαβίωση. Σε αυτή τη λογική ανακοίνωσε και την θέσπιση θέσης Ειδικού Συντονιστή δίπλα στην κυβέρνηση.

Τέλος, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για έναν αγώνα που πρέπει να είναι συνεχής και καθημερινός. «Στο επίπεδο της κοινωνίας, με την άρση των αιτίων, που οδηγούν στο αδιέξοδο των ουσιών. Στο επίπεδο της υγείας, με την πολυεπίπεδη αντιμετώπιση του προβλήματος ακόμη και σε ελεγχόμενους χώρους εποπτευόμενης χρήσης. Και στο επίπεδο της εργασίας, με την ομαλή επανένταξη αυτών των συνανθρώπων δίπλα μας» δήλωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ