Εκλογές 2019: Ο Αλέξης Τσίπρας «σπάει» το εμπάργκο και πάει στον ΣΚΑΪ
Την πρόκληση να κατέβει στην… έδρα του Κυριάκου Μητσοτάκη και ας μην κάτσει αυτός απέναντί του, αποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενημερώνοντας μέσω Facebook την πρόθεσή του να «σπάσει» το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ και να παραχωρήσει συνέντευξη την προσεχή Τρίτη.
«Ο κ. Μητσοτάκης τόσο καιρό, αποφεύγει την προγραμματική αντιπαράθεση. Δεν θέλει debate, γιατί δεν θέλει οι πολίτες να ακούσουν τι πρεσβεύει ο καθένας. Ποιο πρόγραμμα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπτυξη, τις φορολογικές ελαφρύνσεις, τις συντάξεις, τις αυξήσεις στους μισθούς, το κοινωνικό κράτος. Και ποιο είναι το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ, που ο κ. Μητσοτάκης εξωραΐζει με διαφημιστικά ευχολόγια, προκειμένου να κρύψει την επιστροφή στα πιο σκοτεινά χρόνια της λιτότητας που απεργάζεται. Η προγραμματική αντιπαράθεση όμως, δε θα αποφευχθεί όσο και να το θέλει. Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε κρύβεται, ούτε φοβάται. Έχουμε επιχειρήματα, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας», έγραψε αρχικά ο πρωθυπουργός, για να αποκαλύψει πώς του… μπήκε η ιδέα:
«Προχθές, στην Τρίπολη, με πλησίασε ένας άντρας γύρω στα εξήντα. Μου είπε, "θέλω να σου πω κάτι. Αφού ο Μητσοτάκης αρνείται το debate, πήγαινε εσύ στο γήπεδό του και άστον αν θέλει να μην έρθει να αγωνιστεί".
Του λέω "τι εννοείς;". Μου λέει, "πήγαινε στον ΣΚΑΙ και άστους να σε ρωτήσουν ό,τι θέλουν ανοιχτά και να απαντήσεις ανοιχτά. Και άστον να μην έρθει, αφού δεν τολμά. Εσύ τολμάς.... ". Του είπα "δεν έχεις άδικο".
Αποφάσισα λοιπόν την Τρίτη το βράδυ να πάω στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Κι' εκεί, σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, να εκθέσω τις θέσεις μας και την προγραμματική μας αντιπαράθεση με τη ΝΔ.
Να ακουστούν και εκεί τα επιχειρήματά μας. Αν ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να δοξαστεί κρυπτόμενος, εμείς θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για να φτάσει η αλήθεια σε όλο τον λαό. Χωρίς κανένα φόβο, σε οποιοδήποτε περιβάλλον».
Συνελήφθη 37χρονη στη Θεσσαλονίκη που συνόδευε μεθυσμένη την 8χρονη κόρη της
10:30
Χειροπέδες σε 26χρονο στη Θεσσαλονίκη για σειρά ληστειών με θύματα ηλικιωμένες
10:21
Περίπου 68.000 νοικοκυριά στη Γαλλία έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω του καύσωνα
10:15
Πανελλήνιες 2026: Αυτά είναι τα θέματα στο ειδικό μάθημα των Ιταλικών
10:08