ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019 - Μητσοτάκης: Η επόμενη κυβέρνηση θα διορίσει την ηγεσία της Δικαιοσύνης

Εκλογές 2019 - Μητσοτάκης: Η επόμενη κυβέρνηση θα διορίσει την ηγεσία της Δικαιοσύνης

Έκκληση για μαζική συμμετοχή στις εκλογές έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. 

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε εκ νέου ισχυρή εντολή για τη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας πως δεν υπάρχει για τη χώρα περιθώριο για περιπέτειες.

Επισήμανε πως όσοι ψηφίζουν τη ΝΔ δεν σημαίνει ότι συμφωνούν σε όλα με το πρόγραμμα του κόμματος.

Εκτίμησε πως πολλοί που ψήφισαν ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές θα ψηφίσουν τη ΝΔ, ενώ κάλεσε αυτούς που ψήφισαν στις ευρεωκλογές μικρά κόμματα, τα οποία δεν έπιασαν το 3%, να στηρίξουν τη ΝΔ.

Επίσης, ζήτησε εκ νέου από τους πολίτες να μην ψηφίσουν τη Χρυσή Αυγή και την Ελληνική Λύση.

Αναφερόμενος στην απόφαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να «σπάσει» το εμπάργκο ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για κινήσεις πανικού.

Κινήσεις που αλλάζουν λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές δείχνουν πανικό, είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, όπως προσέθεσε, είναι θετικό ότι άλλαξε γνώμη, σημειώνοντας πως αναμένει να δει πώς θα εξηγηθεί η στάση του κ. Τσίπρα έναντι των δημοσιογράφων και του σταθμού.

Αναφερόμενος στο Προεδρικό Διάταγμα και τις πληροφορίες ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν θα υπογράψει τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, η νέα κυβέρνηση θα προτείνει πρόσωπα υπεράνω υποψίας.

Είναι νωρίς να γίνει συζήτηση για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανέφερε ακόμη και τόνισε πως θα μιλήσει και γι' αυτό θέμα και για το πρόσωπο του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος στο τέλος του έτους.

Όπως πρόσθεσε, το όνομα του επιτρόπου που θα προτείνει θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ