ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σολτς περιβάλλει με «απόλυτη εμπιστοσύνη» την υπουργό Άμυνας μετά το πρωτοχρονιάτικο βίντεο

Ο Σολτς περιβάλλει με «απόλυτη εμπιστοσύνη» την υπουργό Άμυνας μετά το πρωτοχρονιάτικο βίντεο
Η αντιπολίτευση έφτασε στο σημείο να αξιώσει την παραίτηση της Λάμπρεχτ την ώρα που ο Σόλτς την στηρίζει απόλυτα AP Photo/Michael Kappeler

Την πλήρη στήριξη αλλά και την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο της υπουργού Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ, εξέφρασε μέσω εκπροσώπου του, ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σόλτς.

Αναλυτικά, κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε την Τετάρτη 4/1, πως ο καγκελάριος της Γερμανίας, περιβάλλει με την απόλυτη εμπιστοσύνη το άτομό της, έπειτα από τις έντονες επικρίσεις που δέχτηκε για βίντεο που δημοσιοποίησε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Η κ. Λάμπρεχτ μεταφόρτωσε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram βίντεο στο οποίο αναφερόταν στις προκλήσεις του 2022, ιδίως στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς στο βάθος ακούγονταν πυροτεχνήματα να εκρήγνυνται.

https://www.instagram.com/p/Cm2Mks1BDj8

Δέχθηκε επικρίσεις για έλλειψη ευαισθησίας, καθώς το Κίεβο δεχόταν άλλωστε ρωσικό σφυροκόπημα την ίδια ώρα, και κοινοβουλευτικοί της αντιπολίτευσης έφθασαν στο σημείο να αξιώσουν την παραίτησή της, καθώς της προσάπτουν πως υπέπεσε σε σειρά ολισθημάτων.

Μολαταύτα, ερωτηθείς χθες εάν ο κ. Σολτς συνεχίζει να περιβάλλει με την πλήρη εμπιστοσύνη του την κ. Λάμπρεχτ, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ απάντησε «ναι, ασφαλώς».

«Ο καγκελάριος συνεργάζεται καλά και σε ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης με όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Και ασφαλώς αυτό ισχύει επίσης για την προαναφερθείσα υπουργό», επέμεινε.

Η κ. Λάμπρεχτ, στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών, του μείζονος κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού, όπως και ο καγκελάριος, ενδέχεται ωστόσο να βρεθεί αντιμέτωπη με νέες επικρίσεις στο συνέδριο της παράταξής της, την ερχόμενη εβδομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ