ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο οίκος ευγηρίας όπου εντοπίστηκαν τα 35 νέα κρούσματα

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο οίκος ευγηρίας όπου εντοπίστηκαν τα 35 νέα κρούσματα
INTIME NEWS / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές της χώρας, μετά και τον εντοπισμό 35 κρουσμάτων κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης.

Ήδη στη Θεσσαλονίκη έχουν μεταβεί εκτάκτως ο εκπρόσωπος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Σωτήρης Τσιόδρας και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, για να εκτιμήσουν την επιδημιολογική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Είχε προηγηθεί η σχετική εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Τετάρτη έγινε γνωστό πως επτά ηλικιωμένοι -ηλικίας 80 έως 92 ετών- από τον εν λόγω οίκο ευγηρίας βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Σημειώνεται, πως οι επτά ηλικιωμένοι - δύο άνδρες και πέντε γυναίκες - έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπανικολάου, σε κλινικής κορωνοϊού απλής νοσηλείας, λόγω της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας τους από άλλα νοσήματα.

Αμέσως μετά τη διάγνωση των ηλικιωμένων ξεκίνησαν τεστ σε άλλους ηλικιωμένους αλλά και εργαζόμενους στον οίκο ευγηρίας και μέχρι στιγμής τα κρούσματα φτάνουν τα 35.

Στους 216 οι νεκροί στη χώρα μας

Την ίδια στιγμή, ακόμα ένας θάνατος από κορωνοϊό καταγράφηκε την Τετάρτη στη χώρα μας, αφού μια γυναίκα 88 ετών κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 216.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ασθενής δεν είχε υποκείμενα νοσήματα αλλά νοσηλευόταν από τις 6 Αυγούστου σε θάλαμο αρνητική πίεσης λόγω αιμορραγίας ανωτέρου πεπτικού.

Νωρίτερα σήμερα, μια 82χρονη, η οποία έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, έχασε τη ζωή της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σημειώνεται ακόμα ότι μια νεαρή γυναίκα 27 ετών διασωληνώθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Πρόκειται για ειδικευόμενη γιατρό που εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα της νόσου Covid-19 όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη Χαλκιδική.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 196 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5.942, εκ των οποίων το 54,9% αφορά σε άνδρες.

Από αυτά, τα 1.503 (25.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.885 (48,6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ