ΕΛΛΑΔΑ

Σάββας Θεοδωρίδης: Το τελευταίο αντίο στο ιστορικό στέλεχος του Ολυμπιακού

Σάββας Θεοδωρίδης: Το τελευταίο αντίο στο ιστορικό στέλεχος του Ολυμπιακού
INTIME NEWS

Η οικογένεια του Ολυμπιακού, συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι του ποδοσφαίρου αποχαιρέτησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, τον Σάββα Θεοδωρίδη.

Με τη σημαία της αγαπημένης του ομάδας να σκεπάζει τη σορό του και παρουσία πλήθους κόσμου στη Μητρόπολη Αθηνών, συγγενείς, σύσσωμη η οικογένεια του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού, αλλά και άνθρωποι των διεθνών συνομοσπονδιών, αποχαιρέτησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, τον Σάββα Θεοδωρίδη.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, το αγωνιστικό τμήμα του Ολυμπιακού, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, αλλά κι ο πρώην πρόεδρό της, Μισέλ Πλατινί, ο Ζόραν Λάκοβιτς, ο Βαγγέλης Γραμμένος, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, καθώς και παλαίμαχοι άσοι όπως ο Παναγιώτης Κελεσίδης, ο Μίμης Δομάζος, ο Στέλιος Σεραφίδης και ο Νίκος Σαργκάνης αποχαιρέτησαν τον παλαίμαχο άσο που έγραψε τη δική του ιστορία στον Ολυμπιακό.

Στεφάνια κατέθεσαν μεταξύ άλλων ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο Σωκράτης Κόκαλης, η οικογένεια Σαββίδη, αρκετές ομάδες της Superleague, οι UEFA και FIFA, αλλά και η τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Λίγο μετά τις 14:00 ολοκληρώθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία και η σορός του μεταφέρθηκε προς το Α' Νεοκρατείο Αθηνών.

Σε ηλικία 85 ετών, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο πέθανε τη Δευτέρα ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Πειραιώς, Σάββας Θεοδωρίδης.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης είχε διατελέσει επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ υπήρξε αντιπρόεδρος του σωματείου και γενικός αρχηγός. Καταγόταν από εύπορη οικογένεια.

Γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1935 στους Αμπελοκήπους.

Ξεκίνησε το άθλημα από την Αθλητική Ένωση Αμπελοκήπων και το 1953, ενώ αναμενόταν η απόκτηση του από τον Παναθηναϊκό, εντάχθηκε στον Ολυμπιακό. Παρέμεινε τερματοφύλακας του μέχρι το 1962.

Στην Εθνική Ελλάδας αγωνίστηκε 12 φορές. Στην Α΄ κατηγορία έπαιξε σε 57 παιχνίδια.

Με τον Ολυμπιακό κέρδισε συνολικά:

  • πέντε Πρωταθλήματα Ελλάδας: συνεχώς μεταξύ 1955 έως 1959 (δεν αγωνίστηκε στη νικηφόρα διοργάνωση 1953-54)
  • πέντε Κύπελλα Ελλάδας:1954 (δεν μετείχε στον τελικό) 1958, 1959, 1960 και 1961 (4 συνεχή – δεν μετείχε στον τελικό του 1961 και καθόλου στη νικηφόρα διοργάνωση 1956-57)
  • και πέντε Πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πειραιώς: 1954, 1955, 1957, 1958 και 1959 (3 συνεχή – δεν αγωνίστηκε στη νικηφόρα διοργάνωση 1955-56).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ