ΕΛΛΑΔΑ

Φυλακές Κέρκυρας: Φωτογραφίες – ντοκουμέντο από τα ευρήματα της αιφνιδιαστικής έρευνας

Φυλακές Κέρκυρας: Φωτογραφίες – ντοκουμέντο από τα ευρήματα της αιφνιδιαστικής έρευνας
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

«Λαβράκια» βρέθηκαν στην αιφνιδιαστική επιχείρηση έρευνας των φυλακών Κέρκυρας, που έγινε με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ τα ξημερώματα της Κυριακής.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων δύο όπλα -ένα εκ των οποίων είχε σιγαστήρα

Μάλιστα, εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η κρυψώνα όπου εντοπίστηκαν τα εν λόγω όπλα ήταν στο διάδρομο της φυλακής, μέσα στον τοίχο.

Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Επιμελώς κρυμμένα σε μεταλλική επιτοίχια επιφάνεια σε κοινόχρηστο χώρο

  • πιστόλι με γεμιστήρα (6) φυσιγγίων,
    μαχαίρι και
  • αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ναρκωτική ουσία, πιθανόν ηρωίνη, σε μορφή βράχου συνολικού μεικτού βάρους 9,1 γραμμαρίων.

Επιμελώς κρυμμένα εντός τοίχου σε κοινόχρηστο χώρο

  • πιστόλι με γεμιστήρα (6) φυσιγγίων,
  • γεμιστήρας με (7) φυσίγγια και
  • σιγαστήρας.

Σε κελιά και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους

(3) αυτοσχέδια τσιγάρα με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης,
(2) κινητά τηλέφωνα και φορτιστής,
(4) αυτοσχέδια μαχαίρια
(3) ακουστικά handsfree και καλώδιο φόρτισης (usb),
στον προαύλιο χώρο, εντός παπουτσιού άγνωστου κρατουμένου, (19) αυτοσχέδιες συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μεικτού βάρος 9,0 γραμμαρίων και
(2) ξύλινα ρόπαλα.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος (8) έγκλειστων του Καταστήματος Κράτησης, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας.

Οι έρευνες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Το χρονικό της απόπειρας απόδρασης του Μπραχιμάι

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγο καιρό, και πιο συγκεκριμένα στις 7 Αυγούστου, σωφρονιστικοί υπάλληλοι των Φυλακών Κέρκυρας είχαν βάλει «τέλος» στα σχέδια απόδρασης του δολοφόνου του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Ιμπραήμ Μπραχιμάι.

Όπως είχε αποκαλύψει το CNN Greece, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κέρκυρας γνώριζαν από την πρώτη στιγμή ότι έχουν να κάνουν με άκρως επικίνδυνο κακοποιό.

Αυτός είναι και ο λόγος που παρακολουθούσαν τη κάθε του κίνηση. Όταν διαπίστωσαν την ολιγόλεπτη απουσία του κατά την ώρα της καταμέτρησης, ο κρατούμενος υποστήριξε πως βρισκόταν στην τουαλέτα του κελιού του.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, όμως, δεν τον πίστεψαν και άρχισαν λεπτομερή έρευνα, για να διαπιστώσουν λίγο αργότερα, όπως φαίνεται και στα φωτογραφικά ντοκουμέντα που δημοσιεύει το CNN Greece ότι είχε φτιάξει αυτοσχέδια σκαλωσιά και είχε ανοίξει τρύπα με σουβλιά στην ταράτσα της ακτίνας που βρίσκεται το κελί του.

Οι σωφρονιστικοί, μάλιστα, βρήκαν και μία ανεμόσκαλα με γάντζο καθώς επίσης και αυτοσχέδια μαχαίρια.

Ο Μπραχιμάι δεν δίστασε να τους επιτεθεί με γροθιές και μάλιστα χρειάστηκε να επέμβουν και άλλοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, για να μπορέσουν να τον ακινητοποιήσουν.

Ο Μπραχιμάι είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος, μάλιστα, ήταν αυτός που πάτησε τη σκανδάλη και δολοφόνησε τον δικηγόρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ