ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Βατόπουλος: Μάσκες μέσα και έξω και σύντομα

Κορωνοϊός - Βατόπουλος: Μάσκες μέσα και έξω και σύντομα
(AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Στην εκτίμηση ότι η μάσκα θα γίνει υποχρεωτική τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους προχώρησε ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βατόπουλος τόνισε πως έχει ήδη χτυπήσει το «καμπανάκι» και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) αρχίζουν να γεμίζουν.

«…Έχουμε συρροές συνέχεια, έχουμε κρούσματα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, κυκλοφορούν ανάμεσά μας πολλοί ασυμπτωματικοί που δεν ξέρουν και οι ίδιοι ότι είναι άρρωστοι. Κάποια στιγμή θα γίνει υποχρεωτική, και αρκετά σύντομα, η χρήση μάσκας μέσα και έξω -είναι η δική μου εκτίμηση» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, και συμπλήρωσε:

«Όλα αυτά έχουν συζητηθεί στην επιτροπή, όχι για να παρθεί απόφαση, για ανταλλαγή απόψεων…».

Παράλληλα, ο καθηγητής μικροβιολογίας τόνισε πως η αύξηση των διασωληνώσεων δείχνει την «έκρηξη» της πανδημίας.

Αυτός είναι και ο λόγος που προέτρεψε τις ευπαθείς ομάδες να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

«Έχουμε δύο Ελλάδες, δύο πληθυσμούς, τον πρωινό που προσέχει και τον βραδινό που δεν προσέχει -μπορεί να είναι ο ίδιος άνθρωπος» υπογράμμισε ο ίδιος, και κλείνοντας τόνισε:

«Το σύνθημα πρέπει να είναι πρέπει να προφυλάξουμε τον εαυτό μας και να τηρούμε τα μέτρα ευλαβικά. Η Ελλάδα δεν αυξάνει εκθετικά, κι ελπίζω να μην το έχουμε αυτό, άλλες χώρες έχουν ξεφύγει πολύ σε θανάτους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ