ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Κλειστά μαγαζιά και ερημιά - Μια Ερμού... διαφορετική

Lockdown: Κλειστά μαγαζιά και ερημιά - Μια Ερμού... διαφορετική
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Έρημη είναι σήμερα, Δευτέρα, η Ερμού.

Οι σχεδόν άδειοι δρόμοι, τα κατεβασμένα ρολά και οι ελάχιστοι άνθρωποι που κυκλοφορούν είναι μια εικόνα πολύ αλλιώτικη για πρωί Δευτέρας.

Σημειώνεται ότι τα καταστήματα λιανικής θα είναι κλειστά έως και τις 30 Νοεμβρίου λόγω του lockdown που τέθηκε σε ισχύ τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Τι μένει ανοιχτό - Όλη η λίστα

- Επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα

- Επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες του δευτερογενούς τομέα

- Επιτρέπονται ενδεικτικά οι παρακάτω δραστηριότητες του τριτογενούς τομέα:

- Σούπερ μάρκετ, φούρνοι, ιχθυοπωλεία

- Επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων οπτικών και καταστημάτων πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας σε τηλέφωνο ανάγκης που θα δίδεται από τους καταστηματάρχες.

- Επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων πώλησης τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού μόνο για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.), καθώς και τις υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης κινητών συσκευών.

- Επιτρέπονται οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.)

- Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και καθ΄ οδόν εξυπηρέτησης (drive through) επιτρέπονται μόνον στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην ΚΥΑ

- Καθαριστήρια

- Περίπτερα (24ώρο)

- Φαρμακεία

- Πρατήρια καυσίμων

- Υπηρεσίες υγείας, κτηνιατρικών υπηρεσιών

- Pet shops

- Τα κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής θα μπορούν να λειτουργήσουν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και Κυριακή 8 Νοεμβρίου

- Η λειτουργία των λαϊκών αγορών πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του 50% των δραστηριοποιούμενων, λειτουργία παράλληλων αγορών και απόσταση πάγκων 5 μέτρων.

Λίστα ΚΑΔ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ