ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες από την Ανάσταση σε εκκλησίες της Αθήνας - Τρεις ώρες νωρίτερα φέτος

Εικόνες από την Ανάσταση σε εκκλησίες της Αθήνας - Τρεις ώρες νωρίτερα φέτος
INTIME NEWS/ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Λίγο πριν τις 21:00 ακούστηκε στις περισσότερες εκκλησίες της χώρας το «δεύτε λάβετε φως», με τους πολίτες να καλούνται να τηρήσουν τα μέτρα και να κρατήσουν τις μεταξύ τους αποστάσεις κατά τη λειτουργία της Ανάστασης, στο πλαίσιο ανάσχεσης της διασποράς του νέου κορωνοϊού

Οι πιστοί συγκεντρώθηκαν στους προαύλιους χώρους των εκκλησιών για να ακούσουν το «Χριστός Ανέστη», με την ελπίδα ότι πρόκειται για το τελευταίο Πάσχα σε συνθήκες πανδημίας.

Όταν ήχησαν οι καμπάνες των εκκλησιών στις 21.00 για την Ανάσταση, εκατοντάδες πυροτεχνήματα και βεγγαλικά που εκτοξεύτηκαν από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, φώτισαν τον αττικό ουρανό.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στη λειτουργία της Ανάστασης στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης -συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και τα παιδιά του- παρακολούθησε την Τελετή της Αναστάσεως, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών.

Τα μέτρα για το πασχαλινό τραπέζι

Ο εορτασμός της Κυριακής του Πάσχα μπορεί να γίνει με τη συγκέντρωση μόνο δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα σε εξωτερικό χώρο.

Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό 6, ενώ υπάρχει και σύσταση για τη διενέργεια self test.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ