ΕΛΛΑΔΑ

«Χριστός Ανέστη» - Τo CNN Greece στη Μητρόπολη Αθηνών

«Χριστός Ανέστη» - Τo CNN Greece στη Μητρόπολη Αθηνών
CNN Greece / Σπύρος Μελισσάρης

Για δεύτερη χρονιά η Ανάσταση προσαρμόζεται στα όσα επιτάσσει η πανδημία του νέου κορωνοϊού, με τις εκκλησίες ανοιχτές -σε αντίθεση με πέρσι- αλλά με την παρουσία αρκετών πιστών, παρά τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό. 

Λίγο μετά τις 20:00 κατέφθασαν στη Μητρόπολη Αθηνών η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, προκειμένου να παρακολουθήσουν την ακολουθία της Αναστάσεως, που τελέστηκε στις 21:00 αντί για τα μεσάνυχτα.

Στη Μητρόπολη της Αθήνας πραγματοποιήθηκε η Εσπερινή Δοξολογία, κατά την οποία εψάλη η Θεία Λειτουργία του Πάσχα, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη και τα παιδιά του, Σοφία, Κωνσταντίνο και Δάφνη, παρακολούθησε την Τελετή της Αναστάσεως, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ της Ανάστασης ξεκινά στις 22:00, προκειμένου οι πιστοί να επιστρέψουν έγκαιρα στα σπίτια τους.

Εντός της εκκλησίας επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25τ.μ., με ανώτατο όριο 100 άτομα ανά ιερό ναό. Περιορισμοί ισχύουν και για τους εξωτερικούς χώρους, προκειμένου να μην παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού. Συγκεκριμένα, στους προαύλιους χώρους των εκκλησιών επιτρέπεται ένα άτομο ανά 10 τ.μ. εμβαδού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ