ΕΛΛΑΔΑ

Αυλώνας: Η πολυεθνική άσκηση «Orion 21» σε εικόνες

Αυλώνας: Η πολυεθνική άσκηση «Orion 21» σε εικόνες
ΙΝΤΙΜΕ

H Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV-Day) πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα Αττικής, στο πλαίσιο της πολυεθνικής άσκησης «ORION-21».

Η άσκηση «ORION-21» διεξήχθη με τη συμμετοχή Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων - Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας, των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Κύπρου και της Σερβίας, καθώς και τμημάτων της ΕΛ.ΑΣ. (ΕΚΑΜ) και του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΜΥΑ).

Από την Εθνική Φρουρά της Κυπριακής Δημοκρατίας συμμετείχαν μια Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων της Διοίκησης Καταδρομών και μια Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοίκησης Ναυτικού.

Κατά τη διάρκεια της DV-Day, έγινε ενημέρωση για τη διεξαγωγή της άσκησης και πραγματοποιήθηκε επίδειξη στη βάση σεναρίου που αφορούσε στην εκτέλεση άμεσης επιθετικής ενέργειας για κατάληψη στόχου υψηλής αξίας. Πιο συγκεκριμένα, εκτελέσθηκε συνδυασμένη χερσαία και από αέρος επιχείρηση, με χρήση οχημάτων μάχης, ελικοπτέρων CH-47D, NH-90 και AH-64D, η οποία ολοκληρώθηκε με άλμα Ελευθέρας Πτώσεως, με τους αλεξιπτωτιστές να φέρουν σημαίες των συμμετεχουσών χωρών. Στη συνέχεια, ακολούθησε στατική έκθεση υλικών και μέσων που χρησιμοποιούνται από τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας.

Η άσκηση «Orion 21» θα ολοκληρωθεί σήμερα, Παρασκευή, 4 Ιουνίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ