ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Μέτρα: Διαμαρτυρία εμπόρων στο Μοναστηράκι

Κορωνοϊός - Μέτρα: Διαμαρτυρία εμπόρων στο Μοναστηράκι
Οι έμποροι που συμμετείχαν στη συγκέντρωση στο Μοναστηράκι, ζήτησαν μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους ΙΝΤΙΜΕ / ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Εμπόρων Αττικής στο Μοναστηράκι, ζητώντας να προστατευθεί το εισόδημά τους από τα νέα μέτρα που ελήφθησαν για τον περιορισμό διασποράς της πανδημίας

Μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία, ζήτησαν μέτρα για την προστασία της υγείας τους, οικονομική στήριξη για τους επαγγελματίες που θα πληγούν, διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής κ.α.

«Οι επαγγελματίες συνεχίζουμε. Για μέτρα προστασίας του εισοδήματος και της υγείας μας. Τετάρτη 24/11, Μοναστηράκι», αναφέρει το κάλεσμα που απηύθυνε η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), Ενώσεις και Σύλλογοι Επαγγελματιών - Εμπόρων.

Τα αιτήματα των Σωματείων Εμπόρων Αττικής

Τα Σωματεία Εμπόρων σημειώνουν ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας για τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και του εισοδήματός τους και ζητούν:

  • Θωράκιση τώρα του δημόσιου συστήματος υγείας, μέτρα προστασίας σε μεγάλους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα ΜΜΜ.
  • Επιπρόσθετη οικονομική στήριξη για τους επαγγελματίες που θα πληγούν από το νέο κύμα της πανδημίας.
  • Εδώ και τώρα μείωση των εξοντωτικών ποινών. Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους με ευθύνη του κράτους.
  • Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορονοϊό ή μπαίνουν σε καραντίνα.
  • Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής στο 100% για όσους επαγγελματίες έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.
  • Απαλλαγή και αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών για όλους τους μήνες που ήμασταν κλειστοί ή παραμένουμε με περιοριστικά μέτρα.
  • Κρατική επιδότηση που καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος – Καμία διακοπή ρεύματος.
  • Διαγραφή των χρεών που δημιουργήθηκαν στην διάρκεια της καραντίνας και διαγραφή μέρους των συσσωρευμένων χρεών των προηγούμενων χρόνων σε εφορία και τράπεζες (καταρχήν τόκοι, πρόστιμα, αλλά και το 30% του υπόλοιπου χρέους) για όσους επαγγελματίες έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ
  • Μετάθεση όλων των ρυθμίσεων για χρέη σε εφορία, τράπεζες, εισφορές για τουλάχιστον 6 μήνες
  • Κάτω οι φόροι! Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ