ΕΛΛΑΔΑ

Ουρές για rapid test σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Ξεπερνούσε τη μια ώρα η αναμονή

Ουρές για rapid test σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Ξεπερνούσε τη μια ώρα η αναμονή
Εκατοντάδες πολίτες περίμεναν στην ουρά στη Νέα Σμύρνη προκειμένου να υποβληθούν σε rapid test λόγω του φόβου που προκαλεί η ταχεία μετάδοση της μετάλλαξης Όμικρον ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν και σήμερα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη από εκατοντάδες πολίτες που είχαν συμπτώματα ή ήρθαν σε επαφή με κρούσμα, έσπευσαν να κάνουν δωρεάν rapid test, λόγω της ανησυχίας για την μετάδοση της παραλλαγής Όμικρον.

Στην Αθήνα και τη Νέα Σμύρνη εκατοντάδες άτομα περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους προκειμένουν να εξεταστούν από τους αθρώπους των κλιμακίων του ΕΟΔΥ που διενεργούσαν τα τεστ, ενώ ανάλογη ήταν η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, στη Νότια Πύλη της ΔΕΘ.

Στην πλατεία της Νέας Σμύρνης η αστυνομία ενημέρωσε τον κόσμο ότι το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δεν συνεχίσει να κάνει άλλα τεστ, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Όσοι περίμεναν στην ουρά διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν εξηγήσεις γιατί δεν παρατάθηκε η παραμονή του κλιμακίου. Οι νοσηλευτές από τις 8 το πρωί της Κυριακής έως τις 15:00 έλαβαν χιλιάδες δείγματα. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν τη Δευτέρα. Όσοι θέλουν να κάνουν άμεσα τεστ, πρέπει να απευθυνθούν σε φαρμακεία ή σε κέντρα υγείας.

Ουρές και στη Θεσσαλονίκη

Περισσότεροι από εκατό πολίτες, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα GRTimes.gr, ανέμεναν υπομονετικά τη σειρά τους στην ουρά στη Νότια Πύλη της ΔΕΘ, που ξεπέρασε τα 100 μέτρα. Οικογένειες με παιδιά αλλά και πάρα πολλοί νέοι είναι όσοι περιμένουν για να ελεγχθούν με τη διενέργεια rapid test.

Οι περισσότεροι, όπως λένε, ήρθαν προληπτικά προκειμένου να είναι σίγουροι ότι δεν νοσούν.

Ανάλογες ουρές καταγράφονται στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, σε αυτά που εφημερεύουν σήμερα, καθώς πολύς είναι ο κόσμος που αναμένει να κάνει τεστ για να πάρει το απαραίτητο αρνητικό δικαιολογητικό ή απλώς για να γνωρίζει το αν έχει μολυνθεί από τον ιό ή όχι.

Οι ουρές είναι τόσο μεγάλες, που η αναμονή φτάνει έως και την μία ώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ