ΕΛΛΑΔΑ

Rafale: Εντυπωσιακές εικόνες από την άφιξη των έξι πρώτων μαχητικών αεροσκαφών στην Τανάγρα

Rafale: Εντυπωσιακές εικόνες από την άφιξη των έξι πρώτων μαχητικών αεροσκαφών στην Τανάγρα
Η τελετή υποδοχής τους έγινε με την παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη CNN Greece

Στο αεροδρόμιο της 114 Πτέρυγας Μάχης στην Τανάγρα βρίσκονται πλέον τα πρώτα έξι ελληνικά Rafale , με την τελετή υποδοχής τους να γίνεται με την παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την ιστορική ημέρα στο νέο κεφάλαιο της Πολεμικής Αεροπορίας συμπλήρωσε η διέλευση τους το μεσημέρι της Τετάρτης πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και η πρώτη προσγείωση του σχηματισμού στην 332 Μοίρα Παντός Καιρού στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα.

Το πρώτο τους μήνυμα προς όλους για την παρουσία των Rafale στην Ελλάδα έστειλαν οι Έλληνες χειριστές των γαλλικών μαχητικών που εντάσσονται πλέον στο δυναμικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Λίγο πριν την προσγείωσή τους στην 114ΠΜ στην Τανάγρα όπου θα είναι και η βάση των Rafale ο Έλληνας επικεφαλής της ομάδας των έξι μαχητικών έστειλε το μήνυμα: «Ελλάδα θα φανούμε αντάξιοι, η 332 μοίρα πετάει στο μέλλον».

Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα από τον πύργο ελέγχου της 114ΠΜ στην Τανάγρα ο Έλληνας χειριστής υποδέχθηκε τα Rafale λέγοντας «Γεράκι Red καλοσωρίσατε στο σπίτι σας, καλές προσγειώσεις πάντα με ασφάλεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ