ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Πεντέλη: Η μάχη με τις φλόγες μέσα από το φακό του CNN Greece

Φωτιά στην Πεντέλη: Η μάχη με τις φλόγες μέσα από το φακό του CNN Greece
Συνεχείς είναι οι εντολές για την εκκένωση οικισμών, καθώς οι φλόγες εξαπλώνονται εν μέσω πολύ ισχυρών ανέμων CNN GREECE / ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΤΣΑΛΗΣ

Δραματικές στιγμές βιώνουν οι κάτοικοι της Πεντέλης εν μέσω πύρινου εφιάλτη, ενόσω ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν τιτάνια μάχη απέναντι σε δύο μέτωπα φωτιάς που μαίνονται στον ορεινό όγκο.

Ο φωτογραφικός φακός του CNN Greece καταγράφει συγκλονιστικές εικόνες στο Ντράφι, όπου οι φλόγες απειλούν κατοικίες και επαναφέρουν στους κατοίκους οδυνηρές μνήμες.

Συνεχείς είναι οι εντολές για την εκκένωση οικισμών, καθώς οι φλόγες εξαπλώνονται εν μέσω πολύ ισχυρών ανέμων που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης και εμποδίζουν τα εναέρια μέσα.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στην περιοχή, μετά το ξέσπασμα της φωτιάς στις 17.20 το απόγευμα της Τρίτης στο Νταού Πεντέλης, είναι συνταρακτικές, με τους πολίτες του Ντραφίου να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους είτε προς την Παλλήνη, είτε προς Γέρακα.

Ηλικιωμένη απομακρύνθηκε από το σπίτι της με τη βοήθεια πυροσβεστών και αστυνομικών για να οδηγηθεί σε ασφαλές σημείο, μακριά από το μέτωπο της φωτιάς.

Έως τις 9.00 το βράδυ είχαν εκκενωθεί οι οικισμοί Ντράφι, Ανθούσα, Διώνη και Δασαμάρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ