ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Πεντέλη: Συγκλονιστικές εικόνες από τη διάσωση ηλικιωμένης - Έσπασαν τη πόρτα οι πυροσβέστες

Φωτιά Πεντέλη: Συγκλονιστικές εικόνες από τη διάσωση ηλικιωμένης - Έσπασαν τη πόρτα οι πυροσβέστες
Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να σπάσουν την πόρτα για να βγάλουν από το σπίτι την ηλικιωμένη και να τη μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο CNN Greece / Αλέξανδρος Γαστεράτος

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από την εκκένωση στο Ντράφι Πικερμίουλόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή. 

Οι άντρες της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος χρειάστηκε να απομακρύνουν από το σπίτι της μία ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία είχε κινητικά προβλήματα.

Την έβγαλαν από το σπίτι και τη μετέφεραν σε ασφαλές σημείο πάνω σε μια καρέκλα, αφού προηγουμένως έσπασαν τις πόρτες τους σπιτιού για να μπουν μέσα.

Μιλώντας στο CNN Greece o δήμαρχος Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς, αναφερόμενος στη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στο Νταού Πεντέλης, υπογράμμισε πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

«Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε είναι εξαιρετικά δύσκολη. Η φωτιά έχει μπει πλέον στον οικισμό του Ντραφίου, όπου έχει διαταχθεί εκκένωση με κατεύθυνση προς Παλλήνη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο κ. Μπουρνούς, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι πολύ άσχημες, «καθώς πνέουν δυνατοί άνεμοι που δεν αφήνουν πλέον τα εναέρια μέσα να επιχειρήσουν, καθώς δεν μπορούν πλέον ούτε καν να φορτώσουν νερό από τη θάλασσα».

Σύμφωνα με το δήμαρχο Πικερμίου στην περιοχή της δικαιοδοσίας του έπνεαν από νωρίς το απόγευμα άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ.

«Είμαστε όλοι εδώ από τις πρώτες ώρες, αλλά η φωτιά δεν σταματά. Όταν ξεκινάει μέσα από τον ορεινό όγκο της Πεντέλης, που πάντα από εκεί ξεκινάει, και καιγόμαστε... Έχει γεμίσει όλος ο όγκος από καύσιμη ύλη και κατεβαίνει με δύναμη η φωτιά και γι' αυτό και είναι εξαιρετικά επικίνδυνη», δήλωσε ο κ. Μπουρνούς στο CNN Greece.

Διαβάστε αναλυτικά

Οι φλόγες στα πρώτα σπίτια στο Ντράφι - Μήνυμα του 112 για εκκένωση προς Παλλήνη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ