ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Πεντέλη: Καρέ - καρέ η πύρινη κόλαση στο Ντράφι

Φωτιά στην Πεντέλη: Καρέ - καρέ η πύρινη κόλαση στο Ντράφι
Οι ισχυροί άνεμοι γιγάντωσαν το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε από την Πεντέλη και πέρασε στο Ντράφι και τις γύρω περιοχές Ανθούσα, Διώνη και Δασαμάρι CNN Greece / Λευτέρης Παρτσάλης

Δύσκολη θα είναι η νύχτα στη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στο Νταού Πεντέλης και πέρασε στο Ντράφι για να επεκταθεί στις γύρω περιοχές, Ανθούσα, Διώνη και Δασαμάρι, με τις φλόγες να φθάνουν στις αυλές των σπιτιών.

Αργά το βράδυ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είχαν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα, το ένα που κινείται προς Ντράφι και άλλο ένα που κινείται νότια και δυτικά προς την περιοχή Καλλιθέα και Καλύβια Πεντέλης.

Στο μέτωπο που κινείται προς Ντράφι η φωτιά πλησίασε στα σπίτια, με τις επίγειες δυνάμεις να παρατάσσονται στις οδούς Αχαιών και Δωριέων.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν περαιτέρω και συγκεκριμένα επιχειρούν 420 πυροσβέστες, 18 μονάδες πεζοπόρων τμημάτων και 85 οχήματα.

Παράλληλα, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και Ρουμάνοι πυροσβέστες.

Επίσης, η Περιφέρεια με υδροφόρες και μηχανήματα έργου, μεγάλος αριθμός εθελοντών και δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, 282 αστυνομικοί με 90 βοηθούν στην ασφαλή εκκένωση και μεταφορά των κατοίκων μακριά από τα επικίνδυνα σημεία.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία κλήση προς το ΕΚΑΒ για τραυματισμό ή αναπνευστικά προβλήματα.

Τα εναέρια μέσα θα ριχτούν εκ νέου στη μάχη της πυρόσβεσης, με το πρώτο φως της ημέρας.

Μικρή ύφεση των ανέμων προβλέπεται μέχρι τις 2.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης από τους μετεωρολόγους που ενδεχομένως να βοηθήσει το έργο της Πυροσβεστικής στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Πεντέλη.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ Θεόδωρος Κολυδάς με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι από τα ξημερώματα η ένταση των ανέμων θα ενισχυθεί εκ νέου.

Διαβάστε αναλυτικά:

Liveblog: Φωτιά στην Πεντέλη - Στα σπίτια στο Ντράφι οι φλόγες, εκκενωνόνται περιοχές (pics&vids)

Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες του CNN Greece από το πύρινο μέτωπο στο Ντράφι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ