ΕΛΛΑΔΑ

Καύσωνας: Ανάσες δροσιάς στις παραλίες αναζήτησαν οι Αθηναίοι

Καύσωνας: Ανάσες δροσιάς στις παραλίες αναζήτησαν οι Αθηναίοι
Όπως έχουν προειδοποιήσει οι μετεωρολόγοι, οι επόμενες μέρες θα είναι αρκετά δύσκολες, αφού έρχεται καύσωνας διαρκείας CNN Greece

Στις παραλίες της Αττικής έχουν καταφύγει αρκετοί Αθηναίοι, οι οποίοι παραμένουν στην πρωτεύουσα, προκειμένου να βρουν μια ανάσα δροσιάς στον καύσωνα που «ψήνει» τη χώρα. Σύμφωνα με τα προγνωστικά η θερμοκρασία σήμερα, Κυριακή, αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, επηρεάζοντας το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Όπως έχουν προειδοποιήσει οι μετεωρολόγοι, οι επόμενες μέρες θα είναι αρκετά δύσκολες, αφού έρχεται καύσωνας διαρκείας. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κωνσταντίνο Λαγουβάρδο, ο οποίος μίλησε στο CNN Greece, «ο καύσωνας θα είναι μεγάλης διάρκειας, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα, με υψηλές θερμοκρασίες σε ένα μεγάλο μέρος της χώρας».

Ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 39 και 40 βαθμούς Κελσίου για όλο το επόμενο δεκαήμερο. Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν και τους 40 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά και φυσικά την Αττική. Σε κάποια σημεία μέσα στην πόλη θα φτάσει τους 40 βαθμούς.

Ο κ. Λαγουβάρδος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις ευπαθείς ομάδες , όσους βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους αλλά και τις πυρκαγιές στα δάση.

«Σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος θα δείξει πάνω από 37 και 39 βαθμούς Κελσίου. Αυτό που μας ανησυχεί είναι η διάρκεια του καύσωνα, γιατί είναι επικίνδυνος, όχι μόνο για την υγεία του ανθρώπου αλλά και τα οικοσυστήματα, το περιβάλλον, τις πυρκαγιές. Είναι ένα δύσκολο διάστημα το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου και θέλει προσοχή», τονίζει ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ