ΕΛΛΑΔΑ

Καρέ - καρέ το χάος στην Εθνική Οδό: Πώς ο Κηφισός μετατράπηκε σε ποτάμι

Καρέ - καρέ το χάος στην Εθνική Οδό: Πώς ο Κηφισός μετατράπηκε σε ποτάμι
Πλημμύρισε η Λεωφόρος Κηφισού από έναν σπασμένο αγωγό της ΕΥΔΑΠ EUROKINISSI / ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Χάος επικράτησε το πρωί της Πέμπτης στον Κηφισό, όταν έσπασε αγωγός της ΕΥΔΑΠ πλημμυρίζοντας με νερά την Εθνική οδό και καθιστώντας απαγορευτική την  διέλευση των οχημάτων.

Για αρκετή ώρα επικράτησε κυκλοφοριακή συμφόρηση στη λεωφόρο Κηφισού στο ρεύμα ανόδου προς Λαμία, καθώς στο ύψος της γέφυρας Βρυούλων όπου έσπασε ο αγωγός, ο όγκος του νερού που εξερχόταν από τον σπασμένο σωλήνα ήταν πολύ μεγάλος με αποτέλεσμα η κίνηση των αυτοκινήτων να διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία.

Το πρωτοφανές συμβάν προκλήθηκε από ένα διερχόμενο φορτηγό, το οποίο παραβίασε το επιτρεπόμενο ύψος με αποτέλεσμα να σπάσει τον αγωγό.

Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής επισημαίνει ότι αμέσως μόλις διαπιστώθηκε από το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας η θραύση του αγωγού της ΕΥΔΑΠ προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιληφθούν της αντιμετώπισης του προβλήματος οι αρμόδιοι φορείς.

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε, «τα στελέχη της Περιφέρειας προχώρησαν στην ενημέρωση της Τροχαίας για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και της ΕΥΔΑΠ για την άμεση διακοπή υδροδότησης και την αποκατάσταση της ζημιάς. Επιπλέον, επικουρικά τα ειδικά βαν οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας μετέβησαν στο σημείο, ενώ υπάρχει συνεχής ενημέρωση στις πινακίδες matrix της Περιφέρειας Αττικής. Να σημειωθεί ότι ο αγωγός χτυπήθηκε από διερχόμενο φορτηγό το οποίο δεν τήρησε τον περιορισμό ύψους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ