ΕΛΛΑΔΑ

Οι πρώτες φωτογραφίες της γαλλικής φρεγάτας FDI Belharra «Ναύαρχος Ρονάρ»

Οι πρώτες φωτογραφίες της γαλλικής φρεγάτας  FDI Belharra «Ναύαρχος Ρονάρ»
Η δεύτερη Φρεγάτα που θα βγει σε περίπου έναν χρόνο από το ναυπηγείο θα είναι η ελληνική FDI «ΚΙΜΩΝ» που ήδη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συναρμολόγησης.

H Group Naval έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες από τη Φρεγάτα FDI Belharra «Ναύαρχος Ρονάρ» που κατασκευάζεται για το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.

Φαίνεται, μάλιστα, και ο ιστός που τοποθετήθηκε στο πλοίο, ο οποίος περιέχει το πανίσχυρο ραντάρ Sea Fire 500, με δυνατότητα εγκλωβισμού δεκάδων στόχων και ταυτόχρονης εξουδετέρωσης των πιο επικίνδυνων απειλών σε απόσταση μεγαλύτερη των 160 χιλιομέτρων.

Η δεύτερη Φρεγάτα που θα βγει σε περίπου έναν χρόνο από το ναυπηγείο θα είναι η ελληνική FDI «ΚΙΜΩΝ» που ήδη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συναρμολόγησης.

Το ναυπηγείο της Group Naval στη Λοριάν της Γαλλίας επισκέφθηκε την περασμένη Δευτέρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Εξελίξεις στα ναυπηγεία

Νωρίτερα εξάλλου, υπεγράφη το σχέδιο εξυγίανσης των ναυπηγείων Ελευσίνας, ανοίγοντας τον δρόμο για την κατασκευή πολεμικών πλοίων στην Ελλάδα.

«Η προοπτική λοιπόν αυτή έχει μεγάλο θετικό αντίκτυπο και στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία δεδομένου ότι είμαστε στην τελική ευθεία να αποφασίσουμε για κρίσιμης εθνικής σημασίας προγράμματα ναυπήγησης πολεμικών πλοίων. Έχουμε πει ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση -εμείς, η Κυβέρνηση, τη βάζουμε ως απαραίτητη προϋπόθεση- να ναυπηγηθούν κάποια από αυτά και σε ελληνικό ή ελληνικά ναυπηγεία, καθώς και να υποστηριχθούν και τα υπόλοιπα καράβια του στόλου που είναι η ανάγκη όπως καταλαβαίνετε αυξάνεται όσο αυτά γηράσκουν, παλιώνουν δηλαδή και φθείρονται», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Συμπλήρωσε δε: «το δεδομένο είναι ότι με την ένταση που επικρατεί στην περιοχή μας, με τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις θα πρέπει να είναι συνέχεια σε επιχειρησιακή ετοιμότητα. Να περνάνε δηλαδή χρόνο στη θάλασσα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εθνική μας ασφάλεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ