ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικός Τύπος: Πώς αντέδρασε για την απόκτηση Rafale και γαλλικών φρεγατών

Τουρκικός Τύπος: Πώς αντέδρασε για την απόκτηση Rafale και γαλλικών φρεγατών
Η Τουρκία ανησυχεί και για την πιθανότητα επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στην Κρήτη ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Την παράδοση στην Πολεμική Αεροπορία των δύο Rafale από την Γαλλία, σχολιάζουν τα  τουρκικά τηλεοπτικά μέσα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global μετέδωσε ότι «η Γαλλία παρέδωσε άλλα δυο μαχητικά Rafale απο τα 24, τα οποία έχει πουλήσει και ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας ταξίδεψε στη Γαλλία και συμμετείχε στην τελετή καθέλκυσης της πρώτης από τις 3 φρεγάτες που έχει αγοράσει τη Ελλάδα».

«Mε τη νέα παράδοση η Ελλάδα συνολικά διαθέτει οκτώ μαχητικά Rafale. Δύο από αυτά είναι νέα μαχητικά, τα έξι μεταχειρισμένα. H Eλλάδα έχει παραγγείλει από την Γαλλία τρεις φρεγάτες Belharra και 24 μαχητικά Rafale, τα πρώτα έξι Rafale παραδόθηκαν στον περασμένο Ιανουάριο και η τελετή παράδοσης τους είχε μετατραπεί σε σόου» συνέχισε το Haber Global.

Παράλληλα, η Τουρκία ανησυχεί και για την πιθανότητα επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στην Κρήτη.

«Οι Έλληνες επιχειρούν να πλήξουν όλο το τουρκολιβυκό μνημόνιο» δήλωσε ο Ερντογάν Καρακους, αντιπτέραρχος ε.α. στο CNN Turk.

«Στόχος τους είναι να αυξήσουν τα χωρικά τους ύδατα από τα 6 μίλια στα 12 μίλια για να χαλάσουν όλα τα δεδομένα της συμφωνίας Τουρκίας με τη Λιβύη. Διότι εμείς, όταν υπογράψαμε τη συμφωνία αυτή, αποδεχθήκαμε ως 6 μίλια τα χωρικά ύδατα της Κρήτης εδώ φτάνει και το μνημόνιο μας, φτάνει μέχρι και τη Λιβύη. Εκείνοι θέλουν να αυξήσουν τα χωρικά τους ύδατα και να χαλάσουν όλη τη συμφωνία. Εκείνοι λένε πως δεν θα γίνει κάτι αν αλλάξουν τα δεδομένα και αυξήσουν τα χωρικά τους ύδατα νοτιοδυτικά και νότια αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί» είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ